shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslagen Big Bulls II vs Greate Pier,  25 oktober 2015 Big Bulls I vs West Friesland I, 01 november 2015

 

Afternoon Delight, Starland Vocalband, 1976.

 

Vorige week zondag na het beleven van de wedstrijd van het 2e team kwam deze song spontaan in uw reporter op, passend voor het gevoel dat de wedstrijd en die middag had achtergelaten. Ook na de wedstrijd van het 1ste team van afgelopen zondag bleef dit gevoel hangen, zodat u thans weer een verslag, zij het minder gedetailleerd, kunt lezen. De song, Afternoon Delight, heeft altijd tot de verbeelding van uw reporter gesproken. Als kleine jongen, niet bewust van de inhoud van de tekst, vond uw reporter het gewoon een lekker in het gehoorliggend liedje. Het nummer vertegenwoordigde voor hem die geweldige woensdagmiddagen met een loom makend voorjaars-, of najaarszonnetje waarin urenlang buiten kon worden gespeeld. Later werd uw reporter zich bewust van de inhoud van de tekst en had hij zelf ook geproefd aan de meer volwassen geneugten van de Afternoon Delight. Echter die nieuwe emotie heeft nooit het gevoel van de perfecte (speel)middag, dat uw reporter als kleine jongen had kunnen verdrijven (Sorry dames, Boys will be Boys).

 

Big Bulls II vs Greate Pier, 50-0

Zoals het gehele seizoen al het geval is, was het ook deze zondag een verrassing met welke opstelling The Bulls het veld zouden betreden. Blessures en andere behoeften en bezigheden hadden de beide teams al weken geplaagd. Het was dan ook een verrassing voor uw reporter om te zien dat het team compleet was en dat er zelfs meerdere “wederopstandingen” waren.

In een perfect najaarszonnetje was het team zich op de wedstrijd aan het voorbereiden. Onder de spreekwoordelijke “Lazarussen” bevonden zich een verloren zoon uit Vjenne, een dolende hooker, een prop in opleiding, een Yiddische Sikh, een tuinier in opleiding met bijpassende achternaam en de zoon van…. Dit verder aangevuld met oudgedienden en talentvolle nieuwelingen. De tegenstander was ook compleet en had er zichtbaar zin in. In voorgaande jaren was Greate Pier niet een van de meest sympathieke tegenstanders gebleken en waren de verhouding op zijn zachts gezegd koel. Echter in de aanloop naar deze wedstrijd was GP heel voorkomend geweest in het verplaatsen van de wedstrijd en straalde het team, mede door het ontbreken van vertrouwde gezichten, een positieve houding uit.

 

De wedstrijd werd geleid door onze top ref Marinus, die na zijn operatie weer bezig is met zijn herstel om op het Ereklasse niveau terug te keren. Vanaf de aftrap begonnen the Bulls weer redelijk onwennig, maar het zichtbare enthousiasme van Vinnie en de bewegelijkheid van zowel Eitan als Ara zorgden voor actie op het veld. Helaas waren de acties niet heel succesvol omdat de rest van de teamleden nog hun plek op het veld moesten vinden. Ook in de scrum liepen zaken nog niet zoals gepland en had het gewichtige Bulls Pack het redelijk zwaar. De scrum ging vaak achteruit, waardoor Ara niet genoeg de tijd kreeg om de bal te verwerken, als deze al gewonnen werd. Ook het losse werk ging in die eerste minuten niet echt soepel, maar de inzet van Vinny en Freddy was tomeloos. De laatste werd echter al vrij vroeg gestuit door een elleboog of knie op het oog, die hem plaatselijk de uitstraling gaf van een Braam. Gelukkig had GP aanvallend deze keer niet zoveel in te brengen en konden The Bulls bouwen aan een score. Wie de eerste score maakte is uw reporter niet bekend. Het kon Eitan zijn met zijn flitsende loopstijl of een voorwaartse, maar na de eerste score begon het roestige motortje van the Bulls te lopen. Voor de rust werd er, mede door het strakke verdedigen van GP, nog een of twee keer gescoord, maar na de pauze kwam de gang er pas goed in. Belangrijk daarbij waren een aantal factoren. De komst van Teddy binnen de lijnen zorgde voor meer stabiliteit in het pack en werden er geen scrums of line outs meer verloren. De lijn kwam meer in zijn spel en kon de enorme scorende snelheid van Glenn en Marvin worden aangeboord. Het fluwelen voetje van Juan, die in zijn voorbereiding van een kick verdacht veel op verwende voetballer lijkt, zorgde voor een stroom aan benutte conversies. GP was minder gelukkig in zijn kicks en vooral de kick off wilde nog wel eens mis gaan. Omdat het een bijzonder sportieve en leuke wedstrijd was, liet captain Bokkie de kicks na een try meermalen overnemen, omdat een scrum sowieso een verloren zaak voor GP was. Dit gebaar werd door de spelers van GP zeker gewaardeerd. Na opnieuw gescoord te hebben was de koek op voor Marvin en maakte hij plaats in het veld voor Dwayne, die de Full Back positie van Juan overnam. Met Juan op de wing en Dwayne achterin bleef ook nu de defensie gesloten en liet Dwayne zien dat hij in dat pezige lichaam een geweldige schop verborgen had. Ook de terugkeer van onze croissant tussen de lijnen was bijzonder waardevol. Zo wist zij meerdere tackles te maken, een bal te rippen in de line out en bleek een gouden duo met Good Old Danny in het losse werk. Kortom De wedstrijd werd comfortabel uitgespeeld met een winst van 50-0 en iedereen, zelfs de tegenstander, had een plezierige middag gehad. Zeg maar The Afternoon was een Delight geweest.

 

Big Bulls I vs West Friesland 32-15

Ook deze zondag was het een van die aangenaam zonnige dagen, die wel vaker in het midden van de herfst voorkwam. Het gehele seizoen kampt het eerste team al met langdurige blessures en afwezigheid, maar er stond deze zondag een vertrouwenswekkend team op het veld. Het was zeker niet het team dat afgelopen seizoen zo succesvol was geweest, maar het had zeker potentie. De tegenstander was ook met voldoende man aanwezig en de scheidsrechter liep al warm te draaien op het veld. De wedstrijd kon dus beginnen. Zoals zo vaak bij the Bulls waren ze in het begin niet geconcentreerd genoeg. Slordige foutjes en een gebrek aan alertheid brak ze vrijwel direct op en de mannen uit Hoorn konden scoren. Gelukkig was de kicker van WF niet erg gelukkig en bleef de schade tot 0-5 beperkt. Zoals iedere wedstrijd waren the Bulls in the scrum ongenaakbaar en werd er via de voorwaarsten terreinwinst gemaakt. Een geforceerde fout bij Hoorn leidde tot de aansluiting via een kick op de palen en een achterstand met slechts 2 punten. Helaas kwam de tweede score van 5 punten al redelijk snel voor Hoorn, opnieuw door een te trage verdediging van the Bulls, maar er waren al tekenen van de kentering zichtbaar. In de line out werden ballen door Patrick geroofd en Anastas had een prima dag en nam het voortouw in het losse werk. Al deze inzet betaalde zich uit in de eerste try, helaas zonder conversie, zodat de achterstand 2 punten bleef. Een hernieuwde kans op punten middels een penalty kick werd helaas gemist, zodat de rust niet werd bereikt met een lichte voorsprong.

 

Na de rust pakten the Bulls de stijgende lijn op en begonnen steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. De scrum was onverslaanbaar en even leek het erop, dat WF uncontested verder wilde spelen, maar uiteindelijk ging dat toch niet door. Hoe het scoreverloop van de wedstrijd verder liep is niet door uw reporter genoteerd, aangezien hij de vlag hanteerde en niet voornemens was een verslag te maken, maar er waren wel hele mooie acties die hem bij zijn gebleven. Zo was daar een steal en een break van de jonge bruidegom, die duidelijk nog steeds op roze wolken liep, want anders was hij nooit zo snel geweest. De snelle breaks van Tammo, die ondanks wat enkel problemen, de afterburner toch wist op te starten. De break van zijn vervanger Ara, die eigenlijk Wouter zou vervangen, maar nu op de wing zijn ding moest doen. De try van Ruben en Jelmer, die uitblonk in flitsend samenspel en support. En tot slot de acties van Niels in de laatste 10 minuten. Zijn bellyslide om een bal veilig te stellen was in Groningen op de schaal van Rigter afleesbaar, net als zijn try, die als slotaccoord van de wedstrijd gold. Nu zou uw reporter WF te kort doen door hun derde try niet te vermelden.  Deze try werd door hard werken en een verdedigingsfout bij the Bulls, na een lange run terecht door de speler uit Hoorn gescoord.

 

Al met al was deze eerste overwinning van the Bulls een collectieve prestatie, die terecht trotse glimlachen op de gezichten van de spelers toverde. Uw reporter had ook genoten en het gevoel van een delightfull afternoon bleef bestaan, vandaar dit verslag. Wie weet wat volgende week zal brengen.

 

Uw reporter.