shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Big Bulls 1 – Wild Rovers. (April 2013)

Eenmaal daar aangekomen, tegelijk met de familie Jazet zagen we dat er iets niet klopte. Er stonden namelijk 14 Bulls in de wei. Dit werd bevestigd door een schreeuw vanuit het veld met de vraag of ik kleding bij mij had. Welke niet het geval was, men moest het dus met 14 man zien te redden.

De eerste 20 minuten ging het redelijk gelijk op maar speelde zich met name af op de helft van de Rovers. Het spel tussen de voorwaartsen en lijn werd prima afgewisseld en waar nodig bleef men netjes uit de ruck om geen overlap te creëren voor de Rovers. De communicatie daarentegen was redelijk stilletjes. Of dit nu kwam door een overschot aan bier de vorige avond of toch het gevoel te hebben in de steek te zijn gelaten door de 15de man was niet duidelijk. Hier maakten de Rovers dan ook gebruik van en zij zetten de eerste score op het bord en de conversie werd benut, score 7-0.

De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd aangegeven dat er meer gecommuniceerd moest worden en men waar nodig, nog meer uit de ruck moest blijven. Na deze woorden en de nodige slokken water besloot men de achtervolging in te zetten, dit zorgde ervoor dat ong. 5 minuten later Old man Maas de eerste Try voor de Bulls op het bord mocht aantekenen. De conversie werd twijfelachtig goedgekeurd door de Touch Judge maar de scheidsrechter besloot dat deze bal naast was gegaan. Score 7-5. The Rovers die toch doorhadden dat de Bulls niet met lege handen naar huis wilden gaan besloten een klein tandje bij te zetten. Dit resulteerde dan ook in een prima try van de Rovers en ook deze conversie werd prima door de palen gekickt. Score 14-5

De rust was gehaald en de achterstand terecht maar iedereen voelde wel dat er wel wat te halen viel in Doetinchem. Er werd goed gespeeld en de communicatie was aanwezig. Maar wat was het warm, scrumcaps gingen af, het water moest al 2x bijgevuld worden en tja. We stonden toch met 14 man.

De tweede helft werd op karakter gespeeld. De tackels waren zwaar maar er werd hard gevochten voor elke centimeter. Dit zorgde ervoor dat de 2de try voor de Bulls aangetekend mocht worden. De conversie werd ook benut en de score stond inmiddels op 14-12. Het zou toch niet gebeuren dachten de Rovers langs de kant.

Na ong 10 minuten goed verdedigend spel aan beide kanten wisten toch de Rovers weer te score en ook deze conversie werd benut. De kicker had al laten zien over een uitstekende kick te beschikken en ook deze conversie werd gemaakt. Stand 21-12.
In tegenstelling tot wat er nog wel eens getoond ging worden gingen de koppies niet omlaag en werd er niet geschreeuwd maar juist bemoedigend gesproken. Men had er zin in en ondanks het warme weer wou men het niet weggeven. Er werd nog een tandje bijgeschakeld en fraaie tackels werden afgewerkt met lepe kickjes die langzaam voor terrein winst zorgden. Dit resulteerde dan ook in een try van Tammo die de verdediging van de Rovers het nakijken liet en scoorde tussen de palen. De conversie werd benut en dit bracht de score terug op 21-19.

Tijd, ongeveer nog 10 minuten. Steeds meer supporters van de Rovers durfden niet te kijken. Het werd spannender en spannender. Nog 5 minuten te gaan en door een klein foutje kregen de Rovers een Penalty. Er werd gekozen voor de palen want dit zou de score naar 24-19 kunnen brengen. Weer werd er een fraaie kick gemaakt en de penalty was benut. Score 24-19.

Tijd voor water was er niet en de Bulls besloten nog een keer aan te zetten. De druk werd gezet en de Rovers werden zenuwachtig. Dit zorgde ervoor dat Jelmer zeer sluw de interceptie kon pakken en de fullback van de Rovers kon ontwijken. TRY!!!!! en de score terug gebracht tot 24-24 en nog een conversie te gaan. Ook Jelmer was in topvorm en de score werd neergezet op 24-26 voor de Bulls.

Ongeloof was er langs de zijkant en vreugde bij de meegereisde supporters van de Bulls. Er was nog 3 minuten te spelen en de Bulls gaven dit niet meer weg. Er was 80 minuten zwaar gevochten, overwinning behaald en het seizoen zat er bijna op. Het was niet altijd mooi maar men liet zien waarom het tijd wordt dat de Bulls gaan promoveren richting de 2de klasse.

Volgende week staat de playoff wedstrijd gepland. Nog 1 wedstrijd knallen en hopelijk dan volgende seizoen uitkomend in de 2de Klasse.

De 2de vervangende reporter