shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Big Bulls 1 wordt weer 2e

Van onze correspondent terplaatse:

The Big Bulls op de 2e plaats.
Door de overwinning woensdag avond op RC Phoenix uit Delfzijl, hebben de Almelose rugbyers de 2e plaats in de derde klasse zeker gesteld. Komende zondag moet het 1e team nog uit tegen Dwingeloo, maar dat heeft geen invloed meer op de stand
Woensdag avond vertrokken de Bullers met 20 man richting Delfzijl. Daar werd gespeeld op een aangepast voetbal veld. Phoenix moest door ontbreken van veldverlichtichting uitwijken naar de plaatselijke voetbal vereniging,een beetje zoals vanouds, geïmproviseerde posts en dubbele lijnen. Na 10 min. benutten de Bulls een penalty kick en kwamen met 0-3 voor te staan. 10 minuten laten scoorden de Bulls met een schitterende try van Fokko Manning. De Bulls brachten rust in het spel door korte ballen vanuit de rucks. maar wisten verder niet te scoren. De 2e helft werd begonnen met een 0-8 stand voor de Bulls.

Bij start van de 2 e helft werd het tempo werd door de jongens uit Delfzijl opgevoerd. Hierdoor scoorden zij uit 2 strafschoppen en een try (goed werk van de winger !) .Laurens brak nog een keer door na een foute pass van Phoenix en scoorde na een perfecte run tussen de palen (stand 11-15). In de laatste minuut kregen de Bulls een scrum in het 22m gebied recht voor de palen. Hieruit scoorde Jelmer met een perfecte dropkick. eindstand 11-18.
Na een paar biertjes en een dankwoord aan de voetballers voor het beschikbaar stellen van het veld vertrokken de jongens richting het zuiden.