shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Harmonieuze vereniging met veel zelfwerkzaamheid December 2012

Terug naar het huidige clubgebouw. Dat ziet er verrassend uit. Binnen brandt de open haard die door de jeugd van diverse brandstoffen wordt voorzien. Achter de bar staat een gastheer die en passant ook nog een uitstekend leidsman is. Immers diegenen die voor het eerst of voor het eerst sinds lange tijd hun opwachting maken op sportcomplex Wendelgoor op de rand van de gemeenten Almelo en Wierden moet heel even zoeken naar de locatie. Een locatie gelegen, even weg van de snelweg, maar een locatie waar het voor mens en dier (de redactie telde op deze zondag zeven honden) heel fijn toeven is. Binnen in het clubgebouw zorgt de kerstboom voor extra uitstraling en zijn de bezoekers van rugbyclub Gronningen dankbaar voor de gastvrijheid. Die werd beloond met een kleine recital achter de piano. Dit muziekinstrument staat op kleine afstand van een speciale tafel. Die tafel is bestemd voor hen die hun sporen in de rugbysport hebben verdiend, maar toch bij de club betrokken willen zijn. De achttien beschikbare en gereserveerde plaatsen werden tegen een passende vergoeding beschikbaar gesteld. De gelukkigen weten zich verzekerd van een mooie plaats in het clubgebouw en genieten onder het genot van een hapje en een drankje van het rugby van toen en nu.
Nu is eind 2012. Rugbyclub Big Bulls heeft 145 leden, sportief gezien verdeeld over het eerste, tweede en de Colts, de geselecteerde en aanstormende jeugd. Ook de dames zijn welkom op het Wendelgoor om de sport van try, conversie en penaltykick te beoefenen.
Zondagmiddag 16 december 2012. Bij een aanvaardbare temperatuur en een spatje regen zorgen Big Bulls en RC Groningen 2 er voor dat er wedstrijd is waarbij het predicaat “lekker ballen” voorop staat. De thuisclub, die samen met Zwolle (laatste wedstrijd van het seizoen) en Drachten gaat uitmaken wie er kampioen wordt verscheen met een mix van het eerste en tweede binnen de lijnen. Er ontspon zich een mooi gevecht dat door de thuisclub met 55-0 werd gewonnen. Opmerkelijk daarbij is dat de Almeloërs in de tweede wedstrijd op rij DE NUL HIELDEN, hetgeen voor rugby heel knap is. De kenners en liefhebbers aan de lijn en op de wal zien met vreugde dat het verdedigend wel snor zit met de Almeloërs. En aanvallend komen er hele mooie aanvallen waarbij denkbaar gebruik wordt gemaakt van de snelheid van Kevin Bakker. Jelmer van der Rijst, die bij Big Bulls de conversies neemt en er in deze wedstrijd flink veel benutte (ook bij rugby kan de paal wel eens succes in de weg staan), is vol lof over zijn medespeler Kevin Bakker.
Big Bulls kenmerkt zich als een harmonieuze vereniging. Dat is aan de zijlijn duidelijk is merkbaar. Familes komen lekker kijken, helpen in de keuken en steken na twee feestavonden de handen uit de mouwen om op zondag een schoon clubgebouw te presenteren. En dat verdient respect. Respect is een woord in de rugbywereld dat op de juiste manier wordt uitgelegd. Binnen de lijnen wordt er op het natuurgras door beide ploegen voor iedere meter gestreden, buiten het veld is er gezelligheid waar beide ploegen in het clubgebouw, veelal van hout, een steentje aan bijdragen. De recital van RC Groningen op de piano aan het begin van het verhaal is daar een mooi voorbeeld van.
En ook rugby is een familiesport. De vader van Rob en Peter Maas vertelde dat er ooit een wedstrijd van het tweede team was waarin drie vaders en drie zonen in meespeelden. Dit is een heel mooi stuk historie waarmee de club zich op een leuke manier onderscheidt.
Leuk is ook dat Marinus Buist (ook hij speelde in het eerste team) de club op een andere manier presenteert. En wel als scheidsrechter. Veertien jaar lang staat Marinus Buist als leidsman binnen de lijnen waarvan zes als arbiter in de Ereklasse. Daarnaast is hij ook internationaal actief en helpt hij Big Bulls met de voortdurende verandering van de spelregels binnen de rugbywereld.
Big Bulls, titelkandidaat in 2013. Big Bulls, een club die veel aandacht besteed aan de jeugd en het damesrugby.
Big Bulls bezig met een nieuw clubgebouw op een nieuwe locatie, ter hoogte van de middenlijn. Big Bulls, strijd en passie, gezelligeheid, harmonie en zelfwerkzaamheid. Het is leuk om daar op een zondagmiddag te vertoeven.