shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

bull

BULLS NEWS JUNI 2012

CLUBHUIS/MATERIALEN
Aan de slag!Het is zover, de Bulls hebben de hal gekocht en nu kunnen we aan de slag.Naast alle inzamelacties natuurlijk. Het gebouw moet uiterlijk 1 september weg en omdat iedereen eind juli en in augustus op vakantie is, willen we het werk voor half juli zoveel mogelijk gedaan hebben. De hal, in de buurt van Venlo, wordt gesloopt en opgeslagen op ca. 500 m afstand van de huidige locatie.

Bij de sloop hebben we iedereen nodig, elektriciens, bouwvakkers, tillers, catereraars, timmermannen, sjouwers kortom iedereen! Ook hebben we gereedschap, aanhangwagens, vrachtwagens etc. nodig. Weet of heb je iets, geef het door aan de bouwcommissie.

We zijn gestart!Op zaterdag 23 juni zijn we gestart met de eerste ploeg. Daarna gaan we 4 weken lang elke zaterdag naar het zuiden. Afhankelijk van hoe het allemaal loopt wordt de planning bijgesteld.Dus vragen we iedereen die kan of een beetje kan om mee te gaan en samen de schouders er onder te zetten en de handen ineen te slaan! Aanmelden graag bij Fred Bussing. Jullie bouwcoördinator, Fred

 

clubhuis

 

 

 

 

 

En…geen bouwvakkersdecolleté te bespeuren!

 

JEUGD

PromotieDe jeugd is druk bezig om Rugby op de kaart te zetten! Na de verenigingsmarkt in Almelo, waar de TB-ers goed hebben geholpen, staan er nog een paar evenementen op het programma:

ENTERECHT
Waar: In en rondom sporthal De Zomp, Reggestraat 100, Enter
Wanneer: Vrijdag 29 juni 2012
Tijd: 16.00 uur tot 19.00 uur (uitdagend activiteitenprogramma), vanaf 20.30 uur tot 23.00 uur (optredens van plaatselijke bands in de horeca- gelegenheid)
Voor: Jongeren van 12 tot en met 23 jaar en iedereen die geïnteresseerd is

Wilt u meer weten, kijk dan op www.wejongeren.nl

STOPMOTION
We willen jullie (jongeren vanaf 12 jaar) van harte uitnodigen op 7 juli in de Creatieve Fabriek in Hengelo om een Eigen Kracht Finale Stop-motion te maken! Dit word één grote stopmotion die we op de dag zelf gaan maken met alle negen clubs. We beginnen hier meteen om 11.00 mee en zoals het er nu uitziet zal dit tot ongeveer 12.00 of 12.30 duren. Daarna ben je vrij om je op het festival te vermaken. Tussen 17.00 en 18.00 zal deze finale stop-motion vertoont worden op het festival.

Er komen optredens van o.a. Typhoon, Black Rose Rebels en Daniéla. Erwin Nijhof en Bas Nijhuis zullen hun verhaal vertellen aan het publiek, Eddy Zoey zal bij alle projecten een korte reportage maken en Anthony Benjamin van ‘So You Think You Can Dance’ zal een hiphop workshop geven. Daarnaast is er een game-area, een castingbureau, een robotworkshop, een foto-expositie, zijn er inspirerende speeches, een open podium en ga zo maar door. Kortom genoeg om je een dag te vermaken.

Wat betreft jullie eigen stop-motions, deze zullen de hele dag te zien zijn op een groot scherm. Het filmpje dat de meeste stemmen op de website krijgt is de winnaar en wint de sport-clinic. Aan jullie dus de taak om je eigen netwerk zover te krijgen dat ze op jouw filmpje gaan stemmen. Op 7 juli tussen 17.00 en 18.00 word de winnaar bekend gemaakt. Ik zou zeggen, zorg dat je vrienden, familie, kennissen op jou gaan stemmen! We hebben ook een facebook-pagina en twitter-account dus like ons!!!

http://www.jijenoverijssel.nl/project/27/inzending/237/3-rugbyclub-big-bulls-almelo

WIEZO Wierden
Wanneer: zaterdag 21 juli van 10.00 tot 17.00 uur
Wie wil helpen flyers uitdelen en info verstrekken aan belangstellenden?Vooral senioren wil ik vragen te reageren, je hoeft niet de hele dag te helpen, mag ook een paar uurtjes! Neem contact op met Willemien de Jong: gw.de.jong@versatel.nl / 06-22265697

Dan nog een ander vraagje; voor de infodagen heb ik een mooie collage laten maken, een foto van 50 x 66 cm. Daar zoek ik nog een lijst (met glas) voor. Heeft iemand toevallig zoiets liggen die hij/zij missen kan? Laat het me dan weten.

Willemien

WIST U DAT…

Beelden zeggen meer dan woorden…
AhmetTROTSE PAPA AHMET & DOCHTER LINA

PeterPAPA PETER
JasperGROTE BROER JASPER MET ZIJNMET ZIJN JONGSTE TELG BROERTJEVALENTIJN

RickSTOERE PAPA RICK MET ZIJN TWEEDE WONDER JAZZ TAFEL

Ook in deze Tafelkalendermaand waren er weer diverse gebeurtenissen waar Tafelleden aan hebben deelgenomen of zelfs de hoofdrol in speelden. Allereerst Barry Blömer die met zijn vrienden op de wielrenner een berg (en wat voor een berg; de Mont Ventoux!!!) beklom in Frankrijk, dit alles voor het goede doel! Het was niet zijn eerste keer, maar wel zijn snelste wat tijd betrof, hulde hiervoor! Het enige vervelende is dat Barry, nadat hij weer thuis was, een zware griep heeft gekregen. Barry beterschap. Ik heb hem op 12 juni gesproken en het ging al weer wat beter, dusdanig dat hij de volgende dag weer aan het werk kon.

Dan Jan Hammink, die de respectabele leeftijd van 60 op 8 juni van dit jaar behaalde, Jan nog van harte! Door de Tafel is er een bloemetje op zijn adres bezorgd voor deze heugelijke gebeurtenis. Tevens heeft hij op de 10e juni een select gezelschap van de Tafel ontvangen op zijn verjaardagsfeest.

En er waren 2 ‘Tafelgeboortes’, Ahmed verwelkomde zijn dochter Lina op deze wereld, Peter mocht zijn tweede zoon, Valentijn, in zijn armen sluiten. Beiden zijn in blakende gezondheid en zelfs al gesignaleerd op de club! Nogmaals gefeliciteerd en geniet ervan, de moeders natuurlijk ook.

Op 10 juni hebben we kunnen constateren dat de Tafelleden nog steeds gek op het rugbyspelletje zijn. Tijdens de wedstrijd Jong-Oud werd er door een groot aantal Tafelleden gesteund en gekreund op het groene veld alsof hun leven ervan afhing. Hulde ook voor jullie!

De JuniTafel wordt zoals de meeste tafelleden al weten verschoven naar vrijdag 6 juli 2012!!Om de traditie van het varen in ere te houden zal er dit jaar wederom een sportieve zomerafsluiting zijn van de Tafel met een kanotocht vanaf de club naar café België, waar een heerlijke BBQ gereed zal staan. Dit alles is samen met de partners van de tafelleden. In een latere mail naar de Tafelleden volgt het programma en de mogelijkheid om je hiervoor aan te melden!Bertus de Veurzitt’r

TECHNISCHE COMMISSIE

ZomerstopHet seizoen is afgelopen, de laatste officiële training heeft inmiddels op 08 juni plaatsgevonden en de wedstrijd Oud tegen Jong is achter de rug. The diehard “feestnummers” gaan nog een weekend los op Ameland, maar dan is het ook echt voorbij. The Bulls zijn toe aan de nodige rust, net als ons veld. Vanaf 14 juni is het veld niet meer toegankelijk in verband met onderhoud door de gemeente. Het is nog niet bekend wanneer we weer het veld op mogen, maar we houden rekening met op zijn vroegst 01 augustus. Dit valt mooi samen met onze officiële zomerstop die dit jaar van 11 juni t/m 02 augustus is gepland. In deze periode worden er geen officiële door het bestuur goedgekeurde trainingen gegeven. Van de spelers wordt in deze periode verwacht dat zij zelf een goede balans vinden tussen enerzijds rust en ontspanning en anderzijds het op peil houden van de conditie.

 

Seizoenstart
Het einde van het seizoen betekent ook dat het komende seizoen moet worden voorbereid. Op dinsdag 31 juli wordt het seizoen afgetrapt met een spelersbijeenkomst waarin de opbouw van het seizoen en de training- en wedstrijddoelen voor het komende seizoen worden toegelicht. Het is de bedoeling dat op 03 augustus (afhankelijk van de aanwezigheid van trainers) de eerste training van het seizoen zal plaatsvinden. De nadruk zal bij de eerste trainingen van het seizoen zal liggen op de combinatie van het verbeteren van de conditie en de balbehandeling.

Momenteel is de startdatum van het nieuwe seizoen nog niet bekend, maar naar verwachting zal dit in de tweede helft van september worden gepland. In combinatie met de late bouwvak in Twente en de afwezigheid van spelers en trainers, betekent dit dat onze voorbereidingstijd niet optimaal is. Toch willen wij voor twee weekenden oefenwedstrijden en/of eventueel deelname aan een toernooi organiseren. Wij willen proberen onze grenzen wat te verleggen en daarbij tegenstanders te zoeken die wij niet of nauwelijks kennen. De eerste contacten hierover zijn al met Utrecht en Den Haag gelegd. Voorlopig gaan we uit van zondag 26 augustus en zondag 02 september als de beoogde wedstrijd dagen.

Colts Vanaf dinsdag 07 augustus zijn de Colts welkom op de training van de senioren. Op de dinsdagen trainen zij integraal mee met uitzondering van de contactsessies. Op de vrijdagen vindt er van 19.15 uur t/m 20.00 uur een speciale training voor de Colts plaats, waarna zij nog de gelegenheid hebben om deel te nemen aan het touch en conditionele deel van de seniorentraining.

OproepOm de trainingen wat uitdaging te geven is de TC op zoek naar de volgende materialen:- 2 houten palen van circa 4 meter en een diameter van minimaal 15 cm- 4 tot 12 autobanden (zonder velg)- 1 “Touwtrek” touw- 4 gelijke jerrycans (niet lek)

Bijscholing TC
Op zaterdag 09 juni zijn Danny, Johan en Gilbert begonnen aan de IRB/NRB opleiding oefenmeester II. In tegenstelling tot wellicht de verwachting is dit geen cursus van 2 keer op komen dagen en je hebt je diploma, maar een gedegen sportieve opleiding. Het slagingspercentage van deze opleiding is dan ook slechts 50 %.

De opleiding bestaat uit twee zaterdagen van 09.15 tot 17.30 uur en een avond van 4 uur in groepsverband waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Daarnaast zijn er verschillende schriftelijke opdrachten, zowel individueel als in groepsverband en praktijkbeoordelingen.De eerste dag vond plaats bij Zwolle met deelname van RC Zwolle, ERC’69, RC Eemland en The Bulls. Het was een leuke, leerzame, maar onverwacht ook intensieve dag met “veel” fysiek werk. Er is veel aandacht besteed aan de filosofie van het Rugbyspel en de daarop afgestemde training. Dit gebeurde onder andere door het analyseren van wedstrijden en het omzetten van de analyse naar trainingsdoelen en trainingen. Verder moest de eerste huiswerkopdracht worden gepresenteerd in de vorm van het toelichten en laten uitvoeren van een trainingsoefening. De uitvoering van iedere oefening werd na afloop binnen de groep voorzien van de nodige feedback.

23 juni is de tweede groepsdag bij ERC. In het nieuwe seizoen zal dan de opleiding verder worden voortgezet.

                                                                                     Deelname Jeugd aan Oud tegen Jong

Tijdens de oud tegen jong wedstrijd van 10 juni jongstleden zijn er vragen van spelers en ouders gekomen, waarom de oudere junioren niet aan de wedstrijd deel konden nemen.

Het antwoord is even simpel als logisch. De regels van de IRB en de NRB verbieden op grond van de veiligheid van de betrokken spelers het mengen van leeftijdsgroepen tijdens trainingen en wedstrijden. Dit op straffe van hoge boetes en verregaande aansprakelijkheid voor de club en de betrokken bestuurders. Het Bestuur en de TC onderschrijven de regels van de Bond volledig en zullen de deelname van jeugdspelers, niet zijnde Colts met dispensatie, aan senior wedstrijden ten allen tijden tegen gaan.

Om tegemoet te komen aan de behoefte om ook de jeugd in de toekomst een rol te laten spelen bij de seizoens-afsluiting, zal door het Bestuur en de TC worden bekeken of hiervoor een passende oplossing kan worden bedacht.

                                                                        Senior Squad, End of Season Report (2011-2012):
Overall it was a very good season for the Senior Squad, even though we hit a couple of little bumps on the way, but now we are at the end of the season, we are a lot stronger as a squad.

The 1st team finished 2nd, and the 2nd team finished 4th in their respective leagues. The 1st team played well in the 2e/3e klasse play-offs. A squad team was runners up in the National Beker II B Cup.

A lot of players have stepped up during the season, and are now pressing for a permanent 1st team places.

The new coaching team worked really well together, and should only get better over time.We expect to push on from where we finished this season, into next season, and chase all the silverware we can. Whilst not overstretching ourselves, and working to our own pace, within the level that all the teams can grow, and the club can fully support them.

So overall a very good season for the squad, and we can’t wait for the next one to start!

Ross Smith.Senior Squad, Head Coach.

ALGEMEEN
Een woord van dankFamilie de Heer hartelijk bedankt voor het uitlenen van speeltjes bij de kofferbakverkoop.En…zeker bedankt voor het schenken van de trampoline aan de Big Bulls!Er is al veel gebruik van gemaakt door piep, jong en oudere jeugd!!!

Namens de organisatie,Marjolein

BULLS AGENDA

Belangrijke data:Trainingstop: 11 juni t/m 01 augustus 2012In deze periode worden er geen trainingen gegeven. In verband met het onderhoud aan de grasmat is het veld niet toegankelijk. Het clubhuis is in deze periode gesloten.Spelersbijeenkomst vrijdag 22 juni 2012 om 20.00 uurTerugblik op seizoen 2011/2012.Start seizoen 2012/2013 dinsdag 31 juli om 20.00 uurOp dinsdag 31 juli nodigt de TC alle spelers en belangstellenden uit om samen met ons vooruit te blikken op het komende seizoen. 07 augustus start trainingen seizoen 2012/2013 Spelers die deelnemen aan de trainingen in augustus dienen hun loopschoenen mee te nemen.

PRETTIGE VAKANTIE ALLEMAAL!!!