shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

BULLS SOCIAL MEDIA BELEID

Met social media worden platforms bedoeld waarbij mensen, zonder tussenkomst van een redactionele  derde partij, met elkaar kunnen communiceren. Iedereen met een account heeft hiermee een podium en kan, zowel zakelijk als privé, berichten met de wereld delen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een mening over een product en het delen van foto’s en video’s via Instagram, Facebook of Whatsapp enz.

Sociale Rugbyclub

Mensen communiceren in het openbaar over alles wat hen persoonlijk bezig houdt, wat ze hebben meegemaakt maar ook wat er zich op onze club afspeelt.

Deze berichten, zakelijk of privé, kunnen rechtstreeks van invloed zijn op de reputatie van de Rugbyclub The Big Bulls. Alle berichten zijn in principe openbaar en permanent zichtbaar. Niet alleen voor de eigen vriendengroep maar ook voor iedereen. Het is daarom in het belang van The Big Bulls dat je hier bewust van bent en begrijpt wat de risico’s, maar ook de mogelijkheden zijn van social media. Verstandig omgaan met social media kan positief bijdragen aan het imago en helpen de naamsbekendheid te vergroten.

Social media richtlijnen

Om je te ondersteunen bij het verstandig omgaan met social media hebben we een aantal richtlijnen voor je op papier gezet. Richtlijnen over hoe jij een steentje kan bijdragen aan de reputatie van The Big Bulls en om je bewust te maken van je eigen verantwoordelijkheid op social media.

Richtlijnen voor het gebruik van social media:

  1. Gebruik je stem

Maar bedenk dat je geen officiële woordvoerder bent. Maak duidelijk dat je een lid bent van The Big Bulls, maar spreek altijd namens jezelf.

  1. Deel ervaring, kennis en nieuws

Maar zorg er wel voor dat wat je zegt ook klopt: jij bent verantwoordelijk voor wat je uitdraagt en je kan er dus op worden aangesproken.

  1. Wees eerlijk

Maar bespreek bijvoorbeeld geen interne zaken. Reageer niet emotioneel en zeker niet anoniem.

  1. Denk na voor je iets communiceert

Bedenk waar je bericht, direct of indirect, terecht kan komen. En wat de consequenties hiervan kunnen zijn.. Wat eenmaal online staat, kun je niet zo snel meer ongedaan maken.

  1. Wees moedig

Als je een fout maakt, wees dan zelf de eerste die het toegeeft. Bied je excuses aan en herstel je fout.

  1. Communiceer met respect

Let op je taalgebruik en wees nooit beledigend. Plaats geen berichten waarvan de inhoud godslasterlijk, kwetsend, pornografisch, discriminerend, treiterend of denigrerend is.

  1. Online gelden dezelfde regels als offline

Doe online geen uitspraken die je normaal gesproken ook niet zou doen.

  1. Gebruik je netwerk

Met jouw netwerk kun je bijdragen aan een positief imago en de naamsbekendheid. Maar citeer geen anderen zonder toestemming (copyright).

  1. Verspreid formele berichten op een eenduidige manier

De communicatie comissie en het bestuur communiceert formeel. Je mag berichten verspreiden vanaf de Big Bulls site.

  1. Wees trots en een ambassadeur Rugbyclub The Big Bulls

Maar wees niet te opdringerig.

Vragen over social media?

Neem contact op met een van de bestuursleden.