shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

COLTS TWENTE KAMPIOEN!

08 mei 2017 -Onder grote publieke belangstelling zijn de Colts van Twente op sportpark Het Wendelgoor in Almelo zaterdag kampioen geworden in de Bowl Poule Noord.
De cruciale wedstrijd tegen Drente werd door de Twentse selectie van spelers tot 18 jaar met 41-17 gewonnen. Daarmee bleef de ploeg van trainer/coach Koen Voogt dit seizoen ongeslagen.

Twente startte met een veldoverwicht maar door rommelig spel werd dit niet in een try omgezet. Bovendien zetten de sterke scrumspelers van Drente de Colts van Twente in de strijd om de bal stevig onder druk.
In het lijnspel was Twente de bovenliggende partij, hetgeen meerdere kansen opleverde.

De eerste score was dan ook voor Twente na een klein kwartier spelen. De ban leek gebroken, want Drente kreeg de volgende tien minuten nog twee tries om de oren. Vlak voor rust vond Drente alsnog de tryline en stond er een 19-5 ruststand op het scorebord.

De tweede helft was eveneens voor Twente; de driekwarten scoorden halverwege twee tries, daar stond een try van de Drente tegenover: 29-10. In de laatste fase van de strijd sloop Drente naderbij, maar kort voor tijd maakte Twente aan alle illusies een einde.

De spelers ontvingen na de wedstrijd speciale kampioenshirts en met zijn allen vierden ze het kampioenschap uitbundig in en rond het clubhuis. Meer foto’s op de Bulls-facebookpagina.