shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Commissaris van de Koning bij Big Bulls op bezoek!

Rugbygolfen met Almelose wethouders

 

ALMELO – De Commissaris van de Koning en de leden van Gedeputeerde Staten van Overijssel vergaderen officieel op dinsdag 27 september in het huidige clubgebouw van The Big Bulls.

De aanleiding is dat The Big Bulls tot sportclub van het jaar 2015 werd verkozen. Bij de uitreiking van de oorkonde begin dit jaar in de studio van RTV Oost spraken de Commissaris Ank Bijleveld en Koos van de Rijst, voorzitter van de Almelose rugbyclub af om in de loop van dit jaar samen te komen op Het Wendelgoor in Almelo.

Overigens komt ook het complete college van Burgemeester en Wethouders van Almelo naar Het Wendelgoor. Ze gaan gezamenlijk rugbygolf spelen met een klas schooljongeren van De Telgenborgh. De leerlingen van De Telgenborg krijgen ’s morgens een rugby-clinic, daarbij is ook het Sportbedrijf Almelo betrokken. Onderwijl vergadert het college van Gedeputeerde Staten formeel in het oude clubgebouw van The Big Bulls.

Rugbygolf

Rond 12.00 uur arriveert het college van B&W van Almelo en dan wordt er een potje rugbygolf gespeeld onderling en met de jongeren van De Telgenborgh. Want dat was de uitdrukkelijke wens van de Commissaris van de Koning: actief iets doen met jongeren. Een pot rugby spelen, dat wilde het bestuur van The Big Bulls zowel de Commissaris als de gedeputeerden alsmede de wethouders van Almelo niet aandoen. Daarom is rugbygolf volgens voorzitter Van der Rijst een prima alternatief!

Eerste tegel

Rond kwart voor één is er opnieuw een opmerkelijk moment: dan plakt de Commissaris Bijleveld de eerste tegel van een tegelactie van de rugbyclub in het nieuwe clubgebouw. De tegeltjesactie is een bijzondere actie, omdat het heel veel geld heeft opgeleverd. De tegeltjes van 15 x 15 centimeter werden verkocht aan sponsors voor 25 euro per stuk en het eindresultaat gaat richting de 15.000 euro!

Renteloze lening afgewezen

Dat is nog niet genoeg om, het gebouw helemaal klaar te maken, want daarvoor is nog enkele tientallen duizend euro’s nodig. The Big Bulls hoopt onder meer op een renteloze lening van de gemeente. Want die werd in eerste instantie afgewezen, omdat de rugbyers de bouw geheel in eigen beheer doen en ook nog eens met het principe dat het compleet milieuvriendelijk en duurzaam is. Dat was juist één van de redenen dat de club werd uitgekozen tot sportclub van het jaar!

Sponsoren

Vanaf kwart voor twee uur zijn ook sponsors van de vereniging uitgenodigd. Ook zal ondertussen ergens eerder Nico Lansink Rotgerink, wethouder uit Werden zijn aangeschoven. Hij komt zodra de collegevergadering in het gemeentehuis afgelopen is. Zij krijgen samen met de Commissaris en de gedeputeerden een rondleiding door het in aanbouw zijnde bijzondere nieuwe clubgebouw van The Big Bulls. De wethouders van Almelo moeten even na de klok van twee uur afhaken omdat ze zich gaan opmaken voor de installatie eind van de middag van de nieuwe burgemeester van Almelo: Arjan Gerritsen.