shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

foto HansBekke-1

Column (Maart 2014)

COLUMN WETHOUDER HANS BEKKE:

RUGBY – BACK TO BASIC

foto HansBekke-1

Deze week nodigde het bestuur van Rugbyclub The Big Bulls me uit voor de kampioenswedstrijd van het eerste team. Zij zijn kampioen geworden in de derde klasse Noord Oost.

Op sportpark het Wendelgoor (halverwege Wierden-Almelo) werd deze zondag een wedstrijd gespeeld tegen GSRC 1, een studentenrugbyteam uit Groningen.

Het veld was door hevige hagelbuien zwaar te bespelen. Dit weerhield de dertig veldspelers er echter niet van er een  échte wedstrijd van te maken. En eerlijk….. ik heb mijn ogen uitgekeken!

Niet alleen voor bonkige kerels

Ik verwonderde mij erover dat rugby niet alleen een sport is voor bonkige kerels, maar ook voor snelle jongens/mannen. Daarnaast vielen mij de inzet, het respect voor de scheidsrechter, het incasseringsvermogen en de sportiviteit op. Vergelijk je dit met voetbal, dan waren er al diverse opstootjes geweest en gele en rode kaarten uitgedeeld. Niets van dit alles bij rugby. Prachtig om te zien!

Enthousiast publiek

Het publiek genoot, gewoon met een pilsje in de hand aan de kant, enthousiast meelevend. Voor veel voetballers een aanrader om eens te gaan kijken en/of te spelen.

foto HansBekke-2

Eén douche voor veertig spelers

Ook een aanrader: de accommodatie van The Big Bulls. Ik noem het– en dat is niet negatief bedoeld – back to basic. Men behelpt zich in kleine kleedkamers met één gezamenlijke douche voor beide teams (ca. 40 spelers). Vergelijk ik dit met de kleedkamers op onze sportparken, die in ogen van sommige sportbestuurders nodig vernieuwd moeten worden, dan kan ik alleen tegen hen zeggen: ga eens kijken op het Wendelgoor.

Energievretend maar gezellig

Voor het gezellige clubhuis geld hetzelfde. Klein, donker, energievretend vanwege slechte isolatie, maar heel gezellig, mede door een goed brandende openhaard.  Men is bezig met de bouw van nieuwe kleedkamers en een clubhuis. Allemaal mede door vrijwilligers in vrije tijd te realiseren. Geweldig.
Ik vond het een heel plezierige middag langs het rugbyveld. Ik heb een uitnodiging om bij de opening van het clubhuis nog eens te komen. Maar ik zal zeker vóór die tijd nog eens gaan kijken.

MET VRIENDELIJKE GROET

Hans Bekke

Column op:  www.wierden.nl

Ook in weekbladen de Driehoek en de Wiezer van deze week