shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

IMG 4682 sm

Junioren Big Dragons succesvol op voorronde Sevens (Mei 2015)

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De voorrondes voor het NK 7’s voor de junioren van RC Big Bulls en RC Dragons (Big Dragons) bij RC Utrecht. Omdat de junioren van Twente dit jaar bij de beste 16 van Nederland zijn geëindigd (15 a side) was de poule waar ze in zijn ingedeeld vrij zwaar.

Om 10 uur waren alle junioren aanwezig en kon begonnen worden met de warming up. Na een peptalk van de coach begon de eerste wedstrijd tegen de RC ’t Gooi / Bulldogs. Dit was gelijk een mooie krachtsmeting voor onze junioren die na twee weken voorbereiding hun eerste 7’s wedstrijd speelden.  Helaas werd deze wedstrijd verloren met een verschil van 2 tries.

De 2e wedstrijd was tegen Greate pier uit Leeuwarden. In deze wedstrijden konden de junioren laten zien wat ze echt in huis hadden, nadat er eerst een try tegen werd geïncasseerd werden de speler uit Leeuwarden al snel op achterstand gezet. Uiteindelijk wonnen de junioren van de Big Dragons

RC Hilversum was de 3e tegenstander. Het spel golfde 14 min lang heen en weer, eerste stond RC Hilversum voor daarna weer RC Big Dragons. Uiteindelijk werd de wedstrijd nipt verloren door het feit dat de referee onterecht een try van de Big Dragons afkeurde. Maar omdat de referee altijd gelijk heeft hebben ze er niet een te groot probleem van gemaakt.

De gastheer RC Utrecht (2e junioren team van Nederland) stond als laatste op de rol, bij deze laatste wedstrijd werd pijnlijk duidelijk dat de junioren van Utrecht echt een klasse beter waren, maar onze jongens hebben de winst niet cadeau gegeven en hebben voor elke meter in het veld gestreden.

Door het behalen van de 4e plaats zijn de junioren van de Big Dragons gekwalificeerd voor het eindtoernooi in Amsterdam.

IMG 4682 sm  IMG 4687 sm

IMG 4695 sm  IMG 4706 sm

IMG 4728 sm