shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

bull

Nieuwsbrief Mei 2012

 

BESTUUR

Een woordje van de Voorzitter:
Enthousiaste Bulls
De afgelopen weken stonden helemaal in het teken van de Bulls. Waren de Bulls niet bezig met één of andere inzamelactie, dan werd er wel weer een belangrijke wedstrijd gespeeld.
Het is fraai om te zien dat in zo’n drukke tijd de mensen nog meer energie in de club steken dan dat zij normaal al doen.

Dit begon met het enthousiasme na de extra Ledenvergadering over het nieuwe clubhuis. Toen geopperd werd dat de Bulls zelf maar even ongeveer € 50.000, = bij elkaar moesten brengen begonnen de Bulls als een vulkaan ideeën te spuien.
Geen onvertogen woord, alleen maar enthousiasme en meer ideeën. Ik heb in de club niet vaker zoveel hechte samenscholingen en samenwerking gezien. De acties beginnen ook al zijn vruchten af te werpen. De eerste duizenden Euro’s zijn al binnen.
Perfect dames en heren!

Jeugd

De jeugd doet het ook goed. Twee spelers, Mathijs en Maarten, zijn geselecteerd door de NRB voor een selectie-toernooi wat een opstap kan zijn naar Jong Oranje. Daarnaast gaan onze Colts zich inschrijven in de Colts-competitie. Dit is een wens van de Bond maar past ook in ons meerjarenplan. Van elke leeftijdscategorie een Bulls-team in de competitie. We groeien!

Ledenwerving

De dames van de ledenwerving, Willemien en Leonie, hebben de smaak ook te pakken! Na het flyeren op Koninginnedag werd er een demonstratiewedstrijd gegeven bij de “LageFair”. Uit ervaring weten we dat dit niet direct een hoos aan nieuwe leden gaat opleveren maar meer naamsbekendheid is alleen maar positief voor de club. Op het lijstje van de dames staan nog een groot aantal activiteiten. Alles is geregeld, wij hoeven als Bulls alleen nog maar te zorgen dat we dit ondersteunen en er bij zijn.

Amsterdam maakt kennis met the Bulls

De grote klapper in de afgelopen weken was natuurlijk de Bekerfinale in Amsterdam. Voorafgegaan door misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Zwolle. De bekerfinalisten werden begeleidt door tientallen Bulls in de, op het laatste moment georganiseerde, bus. Leuk om te zien dat zoveel mensen, spelers en aanhang de moeite nemen om dit van dichtbij mee te maken. Zelfs bij de NRB was men verrast een buiten beentje te zien bij de bekerfinalisten. Jammer van het resultaat, maar we stonden daar wel…op het hoofdveld! Met aansluitend het Nederlands team tegen Polen. We hebben laten zien dat de Bulls meer in hun mars hebben. Volgend jaar zijn we er weer!

We hebben nog een paar drukke weken voor de boeg met als seizoenafsluiter Jong tegen Oud. Daarna zal veel op een laag pitje komen te staan zodat iedereen kan bijkomen van een enerverend seizoen.
Geniet van deze rust zodat we komend seizoen met full speed weer kunnen beginnen.

Een woordje van de Penningmeester:

Het Projectplan is helemaal up-to-date. We kunnen beginnen met het aanschrijven van Fondsen en subsidieverstrekkers!

Afvalcontainer

Vanwege een container die erg vaak vol zit met spullen die we niet kunnen herkennen als afkomstig van onze club zelf, heb ik besloten deze te voorzien van een slot.
Misschien denken sommige mensen binnen en buiten onze club dat deze container toch iedere week wordt geleegd, dit is niet zo, per keer betalen we € 50,- voor het legen. Bij elkaar kost dat toch weer zo’n € 800,- per jaar.
Wel goed nieuws: Sonja heeft ons contract voor het legen van de container ondergebracht bij het contract van Neuteboom, en zo besparen we € 250,- tot € 300,- per jaar. Dit is ook een manier om de club van geld te voorzien! Wie verder nog ideeën heeft voor besparingen, ik hoor ze graag.

Bankzaken

Beide ING rekeningen zijn nu opgeheven, alweer € 150,- per jaar minder kosten.
Nu bestaat alleen de nieuwe Rabobankrekening (1704.12.156) voor het overmaken van contributie. Alle mensen die dit nog niet hebben gewijzigd en nog geen incasso bij mij hebben getekend zullen binnenkort een aanmaning krijgen. Geen paniek, snel “met de hand” overmaken en alsnog wijzigen of incasso tekenen!

JEUGD

GEZOCHT: ENTHOUSIASTE COACH
Een nieuw seizoen komt eraan en de coaches van het afgelopen seizoen hebben te kennen gegeven te willen stoppen met hun functie.
Helaas kunnen we geen teams meer vormen met alleen Twente, dus wordt er geclusterd met heel Oost.
Sinds lange tijd starten we weer met een Colts-team (leeftijd 17/18 jaar) dat betekent dus dat we met 6 teams spelen; Turven, Benjamins, Mini’s, Cubs, Junioren en Colts.
Er zijn 11 clubs in cluster Oost en het is de bedoeling dat van elke club (minimaal) één iemand bereid is om een team te coachen. Je doet dat dus samen met een ander, zodat je dit niet alleen hoeft te doen. Vervoer hoeft geen probleem te zijn, ouders kunnen rijden.

Wil je ons voorthelpen en heb je een voorkeur voor een team, doe dan een bericht naar Martin Hulsbergen of Willemien de Jong.

Nieuws van het jeugdfront

Het seizoen zit er weer bijna op. De competitie is afgerond, met wisselende resultaten. Uiteindelijk hebben alle jeugdspelers veel plezier beleefd aan de wedstrijden en daar draait het uiteindelijk om!
Nog een toernooi in Den Bosch en voor de Cubs en Junioren Hoek van Holland, en dan kunnen we ons opmaken voor een nieuw seizoen met nieuwe teams.

Stopmotion

Enkele mini’s, cubs en de junioren van Twente hebben meegedaan aan een project voor jongeren; waar putten jongeren hun kracht uit?
In ons geval was dat dus het ultieme score-moment.
Net als bij 9 andere sportverenigingen is er een stopmotionfilm gemaakt en iedereen kan een stem uitbrengen voor het mooiste filmpje.
De opnames zijn gemaakt tijdens een training met heel veel regen, maar het was wel leuk om eens op een andere manier met je sport bezig te zijn.
Op 7 juli wordt het filmpje gepresenteerd en de uitslag bekend gemaakt, in de creatieve fabriek in Hengelo.
We mogen dan tevens de rugby promoten en evt. een demonstratie en/of clinic geven.

WIST U DAT…

* Er onlangs twee BULLS-kalfjes zijn geboren?
* Het eerste roze kalfje de naam LINA ESKITARK draagt?
* Het tweede blauwe kalfje de naam VALENTIJN MAAS draagt?

TAFEL

Multifunctionele Tafel
Deze Veurzitt’r is alweer een paar maanden actief in de hoedanigheid als leider (lijder) van de Tafel. Na “unaniem” te zijn gekozen heb ik de hamer aanvaard en ben deze Tafel-reis, samen met Harry de Hapjesman, begonnen.
De Tafel zet zich onder andere in voor de jeugd, niet alleen met financiële middelen, maar ook lijfelijk! Lijfelijk bijvoorbeeld in de vorm van Tafelleden (en enthousiaste aanhang) die uitgezet worden in een donker bos!
Akela Marjolein
Deze ondersteuning stond in het teken van de spooktocht die tijdens het Jeugdkamp op vrijdag was georganiseerd. We werden vriendelijk verzocht ons van te voren dusdanig onherkenbaar te maken, te vermommen dus. Dit werd gedaan vanuit ons hoofdkwartier “de Molenberg”. Onder het genot van goudgele vloeistoffen en onder de bezielende leiding van Marjolein S uit A werd het plan uitgewerkt voor de spooktocht.
De vermommingen werden her en der nog wat aangepast waarna Akela Marjolein ons ging uitzetten op onze schriklocaties. Echter…het rood-witte lint dat de route moest aangeven was in het donker niet te zien! Akela Marjolein greep direct in en trok een sprintje (jazeker, echt waar) om Jelmer en zijn Toverrugzak op te halen! Hij zorgde voor de broodnodige verlichting en Akela Marjolein zag het licht weer. Het donkere bos werd langzaam gevuld met de nodige schrikeffecten: Sluipschutters in het hoge gras, een Stratenmakers heks bij een duister Hans & Grietje huisje, Heksen in een hutje met een heksenproeverij, een ontsnapte blauw-hoofdige gestreepte Gevangene, Schilderman met de hand, het pratende Camouflagenet, de uiterst gevaarlijke Knetterbijl-hovenier, een echte Duitser (erg eng), loslopende wilde, witte Wieven en een angstaanjagende Akela.

Na alle Jeugdleden de stuipen op het lijf te hebben gejaagd trok het illustere gezelschap weer richting hoofdkwartier de “Molenberg”. Hier werd alles serieus geëvalueerd om tot de conclusie te komen dat het een zeer geslaagde avond was, voor herhaling vatbaar!
Voor een ieder die aanwezig was die avond om de jeugd te steunen, hulde en dank u wel voor uw inzet.
(Dit geldt natuurlijk ook voor de bewakers van ons hoofdkwartier “de Molenberg”, die geheel vrijwillig achter bleven!).

Mochten er nog mensen zijn die de Tafel ergens willen voor inzetten, schroom niet, vraag!!!
Bertus de Veurzitt’r
ACTIVITEITENCOMMISSIE

Op dit moment lopen de onderstaande geldinzamelingsacties voor ons nieuwe clubhuis. Ben je ondertussen ook op een andere manier dan hieronder staat vermeld geld aan het inzamelen??? Goed bezig. Zou je het willen melden bij Toet zodat hij het met de activiteitencommissie kan coördineren en daar waar nodig er publiciteit aan geven middels nieuwsbrieven, club site en andere media.

Kavelverkoop

Zoals afgesproken is elk lid de afgelopen twee weken benaderd door een van onze contactpersonen voor de ‘kavelverkoop’. Eind mei krijgen we eerste update van het aantal verpachte kavels op dat moment. Ondertussen hebben zich al weer twee ‘grootpachters’ gemeld. Dit zijn Kees de Jong die 200 kavels heeft gepacht en Harold Hubbelmeijer die een hele trylijn voor 3 jaar in zijn bezit heeft. Hij staat garant voor 50 kavels. Maar laten we niet vergeten dat iedere verpachte kavel weer 15 euro voor het nieuwe clubhuis betekend. Applaus dus voor elke kavel die we weten te verpachten.
Ben je nog niet benaderd door een contactpersoon neem dan via de mail contact op met Toet (ka.ries@home.nl)

Kofferbakverkoop

Op zaterdag 9 juni wordt er van 10:00-17:00 een kofferbakverkoop georganiseerd op het Wendelgoor. Voor deelname kun je contact opnemen met Fred Bussing (06 29804466). De kosten zijn € 15,- per auto en de entree voor bezoekers is gratis en er is Fun for Kids voor niks! De opbrengst van de verhuurde plekken is voor het nieuwe clubhuis en we hopen zo’n 100 auto’s te verwelkomen.

Zwarte cross

Na een daverend succes vorig jaar zijn ook dit jaar weer 12 dragers van de Big Bulls uitverkoren om Tante Rikie, de Koningin van de Zwarte Cross, over het festivalterrein te dragen. Door deze sportief corpulente dame, zwaar 280 pond, 2 dagen rond te dragen halen we € 1000,- op voor de club.

DVD verkoop

Iedereen heeft wel dvd’s in de kast liggen die je niet meer kijkt en niets meer mee doet. Als je die op de rommelmarkt verkoopt krijg je er € 1,- voor, misschien 3. Ik heb de laatste 2 weken eens uitgeprobeerd op bol.com om dus tweedehands dvd’s te verkopen. Ik moet zeggen het overtreft mijn verwachtingen, in 2 weken 8 stuks verkocht, opbrengsten tussen € 3 en € 6 per stuk, na aftrek van de verzendkosten.
DUS ALS WE EENS ALLEMAAL DE KASTEN IN DUIKEN EN DIE DVD’S INZAMELEN OP DE CLUB KAN DAT NOG WAT OPLEVEREN. Dan wil ik die dvd’s wel op bol.com zetten en de verzending en inning van het geld regelen.
Groetjes Marjolein Swarthoff

Groeten Buurman 2

CLUBHUIS/MATERIALEN

De bouw van ons nieuwe clubhuis
De bouw zal in fases plaats vinden en ruim 2 jaar in beslag nemen. Reden hiervoor is dat wij dan meer tijd hebben om het benodigde geld bij elkaar te krijgen en om de druk van de bouw te spreiden.
Door deze spreiding kunnen we meer gebruik maken van onze handige en vakkundige leden.

Hoe gaat het nu in zijn gang:
Wij willen zo veel mogelijk bestaande spullen/artikelen kopen of krijgen, wat ook weer de kosten drukt.
Voor het gebouw hebben wij een bestaande vrieshal op het oog. Geeft ook weer voordelen, goed geïsoleerd en onderhoudsvriendelijk.
Wanneer we deze hal aanschaffen zullen we hem moeten afbreken en overbrengen naar Almelo. Helaas kan dit vervoer niet eerder dan april volgend jaar.
Om met de bouw te beginnen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Gelukkig loopt er al een aanvraag en hier liften The Bulls op mee.
Het ziet er naar uit dat deze wijziging in april 2013, is afgerond.

Wij zouden dan kunnen beginnen met het fundament en de opbouw van de gesloopte vrieshal. Rond augustus 2013 moet deze er dan staan. Tevens zal dan de hal op gas/water/licht worden aangesloten.
Eind 2013 kunnen wij dan in deze hal, de kleedruimtes plaatsen. Ook weer met zo veel mogelijk bestaande spullen en inzet van de leden.

In april 2014 willen wij de kantine (rest van clubhuis) overbrengen naar de hal.

De gehele bouw moet dan bij start seizoen september 2014, gereed zijn.

Zoals je ziet is het plan gebaseerd op veel inzet van de leden maar aan het eind van de rit hebben we met z’n allen een gezellig, leuk, goed geïsoleerd en onderhoudsvriendelijk onderkomen voor de komende 20 jaar.

De bouwcommissie houdt jullie op de hoogte.
Fred Bussing

De Twentecup is weer thuis.

Op zaterdag 12 mei heeft in Oldenzaal bij the Harlequins het jaarlijkse Twente Cup Toernooi plaatsgevonden. Dit jaar in tegenstelling tot de voorgaande jaren als afsluiting van het reguliere XV-seizoen en niet zoals gebruikelijk als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vanwege het gebrek aan voldoende spelers werd het toernooi gespeeld door 3 teams, te weten The Bulls, Enschede en een combinatieteam onder de noemer Hengezaal. De wedstrijden werden met de reguliere XV-tallen gespeeld in de variant van 20 min. per helft.

Oldenzaal had zijn accommodatie aardig opgepimpd met een tent en Horecavoorziening die werd bemenst door vriendelijke dames. Deze tent was ook zeker noodzakelijk want het eerste deel van de middag was bijzonder vochtig met stevige buien. De eerste wedstrijd tussen Hengezaal en Enschede begon omstreeks 13.45 uur en werd gefloten door een gelegenheids- Ref die in een bonte verzameling van geleende spullen de wedstrijd probeerde te leiden. In een wedstrijd die behoorlijk gelijk opging werd de winst voor Hengezaal uiteindelijk bepaald door de conversie en bedroeg de eindstand 7-5.

Hierna betraden de Bulls het strijdtoneel tegen Hengezaal. Het team dat bestond uit een mix van oudere en jongere spelers had op papier de beste kansen en maakte deze favorietenrol ook waar. Ondanks de vele hele en halve blessures die aan het einde van het seizoen opspelen. Met snel en simpel spel werd de verdediging van Hengezaal 2 maal door Peter M en Leroy doorbroken. Jelmer wist in beide gevallen de conversies te benutten.

De laatste wedstrijd van de dag was die van de Bulls tegen Enschede. De eerste helft ging redelijk gelijk op en eindigde in een bloedloze 0-0. In de tweede helft begon de motor van Almelo te lopen en liep de score middels 2 trys van Peter M, 1 try van Sietse en 2 conversies van Jelmer op tot 19-0.

Met deze twee overwinningen verzekerden de Bulls zich van de Cup en het Tukkermeisterschaft 2012!

ALGEMEEN

Tijdens de “Kofferbakverkoop” op zaterdag 9 juni sta ik met mijn Dakar-auto natuurlijk ook op het Wendelgoor. Vanuit de kofferbak verkoop ik het magazine dat we gemaakt hebben over de avonturen van de Nederlandse deelnemers in de Dakar Rally 2012.
De prijs van een magazine is € 12,50 maar op 9 juni kost het magazine maar € 10,-!
Van elk verkocht exemplaar schenkt Dutch Dakar Team € 2,- aan de Big Bulls!
Sabine, Dutch Dakar Team

BULLS AGENDA

27.05.2012
Brinkmaster – Beach toernooi in Deventer

01.06.2012 20:00 – 22:00
Algemene Ledenvergadering

02.06.2012 – 04.06.2012
JEUGD: Hoek van Holland Beach

03.06.2012
Big Bulls Beachrugbytoernooi, aanvang 10:00 uur tot 17:00 uur

09.06.2012
Kofferbak verkoop van 10:00 tot 17:00

10.06.2012
OUD-JONG / BULL, CALF & BUURMAN VAN HET JAAR

15.06.2012 – 17.06.2012
Ameland Beachrugby