shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

image

Persbericht

Overijssel bekroont sporters 2015
Verrassende namen op genomineerdenlijst Amateursportclub

Wie van de Overijsselse topsporters mag zich sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar 2015 noemen, wie gaat er vandoor met de ‘Hennie Kuiper Talententrofee’ en wie krijgt als sportpromotor van Overijssel de ‘Jaap Stam Award’ overhandigd? Zondag 17 januari worden de winnaars bekend gemaakt in een live-uitzending op TV Oost vanaf 15.30 uur.

Er zijn ook prijzen voor de ‘Amateursportclub van Overijssel 2015’ en de ‘Sportvrijwilliger van het Jaar’. De sportverenigingen die genomineerd zijn voor de eretitel zijn gymnastiekvereniging ‘KEV’ uit Vriezenveen, voetbalvereniging ‘IJhorst’ uit IJhorst en rugbyclub ‘The Big Bulls’ uit Almelo.

Waar gymnastiek/turnen en voetbal veel beoefende breedtesporten zijn in Overijssel is de nominatie van rugbyclub enigszins een verrassing te noemen. Mogelijk is de stijgende populariteit van de rugbysport na het WK 2015 in Engeland hierbij een factor geweest.

Provincie Overijssel
De provincie Overijssel heeft voor de winnaar van de Overijsselse amateurclub van 2015 een prijs ter beschikking gesteld van €1000,-. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld – Schouten (foto) reikt de prijs zondagmiddag uit tijdens de rechtstreekse uitzending bij TV Oost. De presentatie is in handen van Bert Eeftink en Hester van den Top.

De Overijsselse Sportverkiezingen zijn uitgeschreven door RTV Oost en Boom regionale uitgevers. Alle informatie is na te lezen opwww.rtvoost.nl/sportverkiezing