shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

zwolle-bb-1

Rugbyclub Almelo bemachtigt plek in finale April 2012

 

Door de winst van deze halve finale speelt Almelo volgende week zaterdag de finale van de nationale bekerwedstrijd in Amsterdam. Doordat zowel het Almelose als het Zwolse team in de derde klasse spelen, namen ze het dit seizoen vaker tegen elkaar op. De Almelose Big Bulls verloren de laatste wedstrijd tussen beide teams. Smith: “We waren niet tegen hun krachten opgewassen, maar de thuiswedstrijd wonnen we wel.” Het feit dat verschillende spelers van het tweede team het afgelopen seizoen invielen maakte het er niet gemakkelijker op voor Almelo. Toch presteerden de spelers dit seizoen boven verwachting en versloegen ze vorige week tijdens de kwartfinale de Wild Rovers uit Doetinchem. Deze halve finale wonnen de Big Bulls met 15-5.

zwolle-bb-1

De eerste try van Almelo werd na ongeveer tien minuten gedrukt door Tammo Fraatz. De Almelose rugbyers speelden feller dan de Zwolse en hadden het eerste deel van de wedstrijd duidelijk in hun macht. Zwolle daarentegen liet veel kansen liggen: hoewel de spelers vaak tegen de tryline aan speelden, kwam er van scoren weinig terecht. Zowel qua spel als qua punten brachten de Big Bulls het er een stuk beter vanaf dan de blauwvingers. Almelo scoorde voor het begin van de tweede helft nog een try; uiteindelijk ging het team met 15 punten de rust in.

In de tweede helft leek het Zwolse team zich te hervatten. Toch werd er slechts één keer gescoord. Coach Eddy Dekker: “We hadden in de tweede helft overwicht, maar scoorden gewoon niet. Slechts één kans is echt benut.”

Wie wel zijn kansen volop benutte is de Almelose ‘man of the match’ Peter Maas. Voor hem is het natuurlijk ‘helemaal top’ dat zijn team gewonnen heeft. “Helaas kan ik de finale niet spelen.” Zijn vrouw staat op punt van bevallen. “Hoewel ik echt hart voor rugby heb is mijn gezin natuurlijk ook belangrijk.” Zijn medespelers probeerden hem nog om te praten, maar Almelo moet het in de finale waarschijnlijk zonder Maas zien te redden.

 

 

 

 

 

Rugbyclub Zwolle verliest halve finale beker van Almelo
Blauwvingers omvergelopen door Big Bulls
Door Else Adriaans

ZWOLLE – De koude wind op het Zwolse rugbyveld deed afgelopen zondag eer aan de bijnaam van de Zwollenaren tijdens de halve finale van de nationale bekercompetitie. Meer eer kwam de heren I van rugbyclub Zwolle echter niet toe. Het eerste mannenteam van rugbyclub Big Bulls uit Almelo heeft de Blauwvingers namelijk in eigen huis verslagen met 5-15.

De halve finale van de nationale bekercompetitie vond plaats in sportpark De Marslanden, waar de heren van rugbyclub Zwolle twee weken eerder de Pink Panthers II uit Driebergen overtuigend versloegen tijdens de kwartfinale. De toon voor de halve finale was gezet, maar dat gold ook voor de rugbyclub uit Almelo. De Twentse Big Bulls waren al hoger geëindigd dan de Zwollenaren in de competitie van de derde klasse NoordOost. En hoewel het Zwolse team de vorige wedstrijd tegen Almelo wel won, lukte het de heren deze keer niet de Bulls te overtreffen.

De Twentenaren waren tijdens de eerste helft overduidelijk feller dan de Blauwvingers en hadden zowel qua spel als qua punten overwicht. Al na tien minuten wist Big Bull Tammo Fraatz de eerste try te drukken en niet veel later stond Almelo voor met vijftien punten door twee tries, een conversie en een penalty. De druk van de halve finale leek de Zwollenaren parten te spelen. De heren speelden regelmatig tegen de tryline aan, maar misten veel kansen. “We speelden te afwachtend en
hadden tijd nodig om te wennen”, zegt de Zwolse coach Eddy Dekker.

zwolle-bb-2

Na de rust leken de Blauwvingers gewend te zijn en namen ze de wedstrijd over. Jos Ottens drukte na een line-out en een scrum de eerste try voor Zwolle. Vijf punten waren binnen, maar de conversie werd gemist. Een reeks andere kansen wisten de Zwollenaren ook niet te benutten. Ondanks dat het team wederom lange tijd tegen de tryline aanspeelde, behaalde het geen punten meer. “Onze jongens hadden overwicht in de tweede helft, maar waren ook onrustig. Ze maakten teveel foutjes”, zegt coach Eddy Dekker. Arjan Scheve, ‘de man’ van de vorige wedstrijd van de Zwolse club, beaamt dit: “We misten de finesse, waardoor we de schade niet in konden halen.”

De Almelose angel in het spel was de ‘man of the match’, Peter Maas. De Big Bull was de Blauwvingers tot last door pijlsnel te zijn en veel te kicken. Hoewel de Bulls na de rust geen punten meer wisten te scoren, waren de vijftien punten uit de eerste helft ruim voldoende voor een overwinning. Verslagen stonden de Zwolse heren op het veld. Een enkeling met vochtige ogen. Daarmee grepen de Zwollenaren naast de finale van aanstaande zaterdag in het Nationale Rugby Centrum in Amsterdam.