shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Samenwerking met Fysiotherapiepraktijk van Iersel (Januari 2015)

Samenwerking met Fysiotherapiepraktijk van Iersel
Het nieuws gonsde al een paar dagen bij the Big Bulls, maar nu kunnen het Bestuur en de TC officieel met trots melden, dat we een samenwerkingsverband met Fysiotherapiepraktijk van Iersel zijn aangegaan. Fysiotherapiepraktijk van Iersel is een moderne praktijk met 3 verschillende locaties en bestaat uit 9 therapeuten. De praktijk beschikt over verschillende disciplines waaronder; (sport)fysiotherapie, manuele therapie, arbeidsfysiotherapie, dry needling en muscle activation. Daarnaast beschikt de praktijk over verschillende diagnostische middelen waaronder; echografie, het 4D motion lab en de Backcheck. Op het gebied van sport is Praktijk van Iersel o.a. actief bij verschillende voetbalverenigingen en de turnvereniging in Almelo.

In de contacten met de praktijk is de TC onder de indruk geraakt van de visie die men heeft ten aanzien van sport en het menselijk lichaam. Zij geloven namelijk in een totaal onderzoek. Pijn in de heup kan gewoon een blessure zijn in de heup, maar kan ook met een probleem elders (houding, eerdere blessures en overcompensatie enz) te maken hebben. Ze hebben daarvoor erg geavanceerde apparatuur staan om middels een scan problemen in het bewegingsapparaat te ontdekken en te analyseren. De TC zou dan ook graag zien, dat al onze reguliere spelers deze scan/test doen, in het kader van preventie en behoud.

Wat betekent dit voor The Bulls
Naast de eerder genoemde scan zullen de therapeuten van van Iersel de TC en de spelers begeleiden bij  het voorkomen en behandelen van blessures. Zij bieden ons o.a. naast het maken van reguliere afspraken  op weekdagen ook op de  maandagavond een inloopspreekuur (handig na de wedstrijden op zondag) van 18:30 t/m 19.30 uur. Het is wenselijk dat er  voorafgaande het inloopspreekuur telefonisch contact met de praktijk wordt gezocht om te melden als je van plan bent te komen op het inloopspreekuur ivm de planning. Daarnaast bieden ze  meermalen per jaar advies, op het gebied van de laatste ontwikkelingen van tapen, blessure preventie, behandeling en warming up en ze stemmen met de speler en de TC eventuele behandel en trainingsplannen af.

Is er nog sprake van vrije keuze?
Als club en TC kunnen we niemand verplichten om zijn of haar persoonlijke fysiotherapiebehoeften bij van Iersel te laten invullen. We bieden slechts de mogelijkheid m dit bij een samenwerkingspartner te doen. De keuze is aan jullie. Maken jullie gebruik van het aanbod, geef dan aan dat je van the Bulls bent  en of je bezwaar hebt tegen het delen van het behandel plan met de TC.

Is alles nu geregeld?
Als club hebben we nu alles met Fysiotherapiepraktijk van Iersel geregeld, dat we kunnen en moeten regelen.  Als Bull moet je zelf regelen, dat je Ziektekostenverzekering Fysiotherapie vergoedt. In de meeste gevallen zit dit in de aanvullende verzekering van een polis. Heb je dit niet goed geregeld, dan loop je de kans dat je alles zelf moet betalen.

Relevante informatie:
Zijn er vragen, dan kan je over dit onderwerp bij Ross of Gilbert terecht. Voor contact met Fysiotherapiepraktijk van Iersel kan je gebruik maken van de volgende nummers en adressen.
Contactgegevens
Adres: Adriaen Brouwerstraat 8
7606 AM, Almelo
Tel: 0546-714040
secretariaat@praktijkvaniersel.nl
http://www.praktijkvaniersel.nl/