shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Seizoen 2008 – 2009

Seizoen 2008 -2009. In de zap stand

De kickoff voor het seizoen 2008-2009 is begonnen met het toernooi om de Twente Cup. De eerste uitwedstrijd tegen RC Groningen werd afgesloten met een 5 – 17 overwinning. Zo ook de eerste thuis wedstrijd tegen RC Drachtenwerd op zondag 21 september, met een 17 – 7 overwinning afgesloten. – Opnieuw een overwinning in en tegenRC Emmen op 28 september, zie de pagina wedstrijd verslagen met dank aan Willem S. -Ook de jeugd heeft op27 september wedstrijden gespeeld in Amersfoort, zowel de junioren alsook de cubs. Wederom met dank aanWillen S. en de familie Manning de verslaglegging en de wedstrijd foto’s, zie pagina jeugd. –

Op 5 oktober 2008 na Piep tegen Stok waren het de Rams die, na een moeizame wedstrijd, met een nederlaag naar huis werden gestuurd.Overigens won Piep de wedstrijd tegen Stok, kijk voor een uitgebreider verslag met foto’s op pagina jeugd.

Op 12 oktober de eerste streekderby van het seizoen 2008 – 2009. RC Enschede komt op bezoek en in een fysiekzware wedstrijd weten de jonkies uit Almelo zich staande te houden. De uitslag 17 -15 hierdoor staat de Almelose formatienog steeds ongeslagen aan kop in de competitie. – De 19de oktober is een datum die de Friezen niet erg gunstig is gestemdwant met 17 – 31 moesten zij hun meerdere herkennen in de Bulls. – Ongeslagen de beker competitie in kan het beter?

Op 26 oktober werd de eerste beker wedstrijd gespeeld in Den Haag, de bakermat van ons Nederlands rugby (nou ja zowat).Met een gehavend team en drie frisse jonge mannen, die zich prima staande hebben gehouden, liepen the Bulls tegen deeerste nederlaag op 12 – 52. – De jeugd is op kamp geweest 24,25 en 26 oktober nabij de Molenberg, via de Bokkieseen prachtig verslag, zie pagina jeud. – Cubs gefeliciteerd met de prachtige overwinning van 43-29 op 1-11-2008 tegende Haagse RC Klasse!!!!!

Het beker avontuur is ten einde en met een 5-65 verlies tegen een tweede klasser mogen weconcluderen dat er nog een aantal grote stappen gemaakt moeten worden. – De studenten uit Groningen kregen op 16-11-2008 bezoek van een slordig spelend Almeloos team. Het werd uiteindelijk een 5-15 overwinnig en daarmee werd de zegenreeks voortgezet.

Op naar de 23ste november voor de tweede Sreekderby tegen the Dragons, de Bulls hebben nog iets goed te maken gelet op de wedstrijd van afgelopen seizoen. – Onder grote belangstelling was het dan eindelijk zover 23 november 2008 14.30 Dragonsop bezoek in Almelo. Een onvervalste streekderby met dito sentiment en na 2 X 40 minuten bleven de Bulls ongeslagen aan kop.Het was Bob dieuiteindelijk de trekker overhaalde eindstand na een enerverende pot rugby 5 – 0. – Al het slechte komt in tweeen dan uitgerekend in en tegen Zwolle. Volgens het wedstrijd verslag een slappe wedstrijd aan de kant van de Bulls en daardoor een 17 – 0 verlies, het eerste verlies. Groter was het verlies en de blessure van Dennis Pauwe op dit moment 07-12-2008 is hij gelukkig weer thuis. -Alle ijspret en feestelijkheden achter ons latend belanden wij op de 25 januari 2009. Na ruim zes weken kan er dan eindelijk weer eens een wedstrijd worden gespeeld. ERC 69 wordt in een prima pot rugby met 03 – 20 verslagen. Hierdoor kunnen de Almeloërs weer een paar punten inlopen op hun evenkniën uit Zwolle. Waardoor ze nog serieus mee doen in de strijd om het kampioenschap. -In het eerste weekend van de SIX Nations zou Groningen 2 op bezoek komen, met de nadruk op zou. Willem mailde dat er slechts 9 Groningers beschikbaar waren enwel zonder vervoer. De wedstrijd is geclaimd. Bulls v Groniongen 2 30 – 0.

Op zaterdag de 7de februari verpletteren de cups uit Oost Nederland, met daarin voor de Bulls splelend Dwayn, Mick en Mathijs, De Cubs van Eemland met maar liefst 17 – 39. Klasse!!!! Diezelfde dag speelden de Junioren tegen Delft. Speciaal in deze wedstrijd was dat Kevin Bakker na 6 maanden blessure leed weer op zijn vertrouwde plek stond in de lijn. De wedstrijd werd verloren maar er werd goed gespeeld en gewerkt door de Junioren. Een week later op de zondag de 15de februari zijn de Groningse Studenten op bezoek. Omdat ze uiteindelijk met 12 man spelen een iewat geflateerde maar wel een duidelijke uitslag 73 – 0. (Verslagen en foto’s zie: pagina jeugd en wedstrijdverslagen) -Een dag om niet snel te vergeten zondag 1 maart 2009. Streekderby nummer 4 wordt gespeeld in en tegen Hengelo. In een sportieve maar bovenal spannende wedstrijd wonnen de Bulls ook deze derby. Een gemotiveerd en zeer geconcentreerd spelend team van de Bulls veegden de Draken, uiteindelijk, volledig van de mat. Met een eindstand van 05 – 24 konden de wedstrijd punten mee naar Almelo. Een unieke prestatie omdat nog nooit een selectie van de Bulls alle vier de streekderby’s winnend wist af te sluiten.

Zondag 8 maart 2009. Uit tegen Drachten altijd moeilijk. Dat was in 1983 zo en dat is nog steeds zo. Bulls winnen met 0 – 15 een verdiende overwinnig zou je zeggen. Maar doordat er geen bonus punt is verdiend, is de achterstand met Zwolle 5 punten geworden. Daardoor zijn we afhankelijk geworden van de uitslagen van andere teams en hebben het niet meer in eigen hand. -Zwolle thuis op het wemleygoor. Een geweldige ambieance ruim 100 man publiek en zelfs de Burgervader Mr. Knip is getuige van een echte rugbywedstrijd. Waarin passie, vechtlust, sportiviteit en repect de boventoon voerde. Een goed leidende referie en twee teams die alles uit de kast moesten halen om elkaar’s wil op te leggen. Het is 15 maart 2009 en de kampoenswedstrijd boeide vanaf het bein tot het eind. Vriend en vijand waren het met elkaar eens dat uiteindelijk Zwolle, de terechte winnaar was. Een perfecte derde helft met veel oud bekenden maakte deze dag tot een zeer memorabele. Uit naar Mariaheide altijd lastig. Zo ook op de 22ste maart met een minimaal verschil verliezen van The Rams en dat na de titanen wedstrijd tegen Zwolle. Heren bijkomen en zondag de 29ste klaar voor de Friese 11 steden tocht, d’r op en d’r over geen discussie.

29 maart 2009; De laatste wedstrijd van de competitie werd winnend afgesloten, de Feansters konden in de bus naar huis nog eens goed met elkaar in debat. Hoe kon het gebeuren dat als je 68% balbezit hebt de Bulls uiteindelijk winnen met 8 – 0. Zonder schoonheids prijs en misschien niet met de sterkste opstelling konden er opnieuw 4 punten worden toegevoegd aan het totaal. Voor de statistieken 68 punten 362 – 125. Het seizoen is nog niet helemaal voorbij want er resten nog twee wedstrijden in de playoffs.

19 april; Op het Wembleygoor wordt de eerste van twee play-off wedstrijden tegen het Gooi afgewerkt. Ruim 50 minuten zijn de Bulls de Baas en leiden de wedstrijd met 11 – 5. Als de vermoeidheid bij de Bulls en de vele reserves van het Gooi zijn intrede doet is het verzet gebroken . In een prima pot rugby die in een hoog thempo werd gespeeld wint het Gooi uiteindelijk met 11- 45. De uitwedstrijd werd ook verloren en daarmee kwam er een eind aan een seizoen waar de Bulls grote stappen hebben gemaakt. Nog niet voldoende om te promoveren. Wij zijn er nog niet een tweede team en nog meer jeugd kunnen uiteindelijk het verschil gaan maken. Er is de komende seizoenen werk aan de winkel en wie weet wordt het seizoen 2009 – 2010 met een kampioenschap afgesloten. Nu resten ons nog toernooien, oud tegen jong en beachrugby.