Misschien weet u het niet, maar er is een behoorlijk grote groep mensen, die niet van clowns houden, zo ook
uw reporter. In de extreme vorm heet dit Coulrofobie, maar zo erg is het niet met uw reporter gesteld. Is
het de make up, of de onhandigheid ? Is het Bassie of de mysteryclown uit Oude Pekela?, uw reporter weet
het niet, maar hij vind ze gewoon niet leuk, ondanks hun flapschoenen en rode neus. Ooit kreeg hij kaartjes
voor een voorstelling van de wereldberoemde clown Popov in Carré. Uw reporter heeft uit beleefdheid de
voorstelling uitgezeten, maar gedurende de voorstelling veel de binnenkant van zijn oogleden bekeken.
Nu zou deze inleiding gezien kunnen worden als een opmaat naar de stelling dat uw reporter de rugbyclub
uit Oldenzaal niet leuk vindt, maar dat is onjuist. De Harlekijn, de slogan “Rugby with a Smile” en de meeste
spelers van Oldenzaal vindt uw reporter zeer sympathiek. Het logo van Oldenzaal doet hem echter altijd aan
een clown en niet die club uit London denken en daarmee aan die “onvergetelijke” Klassieker van het Omroep
Kinderkoor. Een wedstrijd tegen Oldenzaal is dan ook op het scherpst van de snede, maar altijd leuk.

Uw reporter ging dan ook met een opgewekt gemoed op zondag bijtijds naar de club. Door de aanwas van getalenteerde nieuwe leden en de terugkeer van geblesseerde spelers hadden the Bulls voor deze wedstrijd ook weer voldoende spelers beschikbaar. En bij aankomst op de club waren alle spelers al aanwezig en deels al omgekleed. Het weer was ongewoon zacht voor de tijd van het jaar en het publiek stroomde binnen. De wedstrijd zou geleid worden door de charmante Els van Beek, de moeder van onze Big Bang Bas, die langzaam zijn revalidatie aan het oppakken is. De wedstrijd ging van start en duidelijk werd al gauw, dat Oldenzaal was gekomen om te winnen. Binnen de kortste keren stonden the Bulls in hun eigen 22 te verdedigen tegen een driest aanvallende tegenstander. Gelukkig wist Almelo zich te herpakken en orde op zaken te stellen, maar de toon was gezet. De strijd werd voornamelijk geleverd op het middenveld, met uitvallen naar beide zijden van de 22 meter lijn. Bij een van die aanvallen van the Bulls werd er een overtreding door Oldenzaal gemaakt en werd het nieuwe “Kickwonder” Juan in stelling gebracht. Deze liet niets liggen en de eerste 3 punten stonden op het bord. Zo golfde het spel tussen beide teams op het middenveld heen en weer. Niemand gaf toe en niemand gaf wat weg. Op gegeven moment wisten the “Quins” de 5 meter van Almelo te bereiken maar met een strakke verdediging werd dat gevaar bezworen. In een wedstrijd waarbij het verschil tussen de teams bijna nihil is en er ook nog sprake is van een “derby”, lopen de emoties soms hoog op. Dit leverde twee heethoofden een terechte gele kaart en uitsluiting voor 10 minuten op. Tegen het einde van de eerste helft kwam Almelo na een turn over op de helft van Oldenzaal in het bezit van de bal en na wat geren en onduidelijkheid wie er nu met de bal vandoor was gegaan wist Glenn in de hoek te scoren. Deze speler, die qua snelheid en uitstraling een beetje doet denken aan Marc Overmars, wist met zijn hoge snelheid en bewegelijkheid een 8-0 voorsprong veilig te stellen. Met deze stand gingen beide partijen de rust in, omdat de tegenstander een penalty op de palen had gemist.

In de rust werd nog niet gewisseld en vol goede moed begonnen beide teams aan de tweede helft. Ook nu weer ging de actie behoorlijk heen en weer op het veld, maar had uiteindelijk Oldenzaal het geluk om als eerste te scoren. Gelukkig wist ook deze Harlekijn de conversie niet te benutten, zodat de achterstand 3 punten bedroeg. Het werd tijd om wat wissels in te brengen. Met de komst van Xander op de 2e center, schoof Juan door naar de 1e center positie en werd het spel hervat. Later maakte Michael na een langdurige afwezigheid zijn rentree in de tweede rij en deed dat zeer verdienstelijk. De wedstrijd golfde op en neer, met een licht verdedigend overwicht bij the Bulls. Uiteindelijk was het Mick die zijn korte, maar rappe beentjes wist op te starten en met een lange run te scoren. Helaas was de hoek niet goed voor Juan, zodat de score op 13-5 kwam. Inmiddels waren de laatste reserves ook in het veld gebracht en stonden ook onze Croissant en Kevin B tussen de lijnen. Zij lieten duidelijk zien waarde voor het team te hebben door hard te werken en meerdere succesvolle tackles te maken. Ook het hooken in de scrum van Kevin was duidelijk verbeterd in dit seizoen. Onze resterende twee oudgedienden Koos en Jan, zagen af van deelname aan het spel en lieten die eer aan de jongeren. Meer malen kwamen the Bulls op 2 meter van de trylijn, zonder te kunnen scoren. Niet in alle gevallen werden daarbij de meest logische oplossingen gekozen. De wedstrijd vorderde en de emoties raakten wat verhit. Er werden fouten gemaakt die Oldenzaal op een penalty kwam te staan. Door een snelle reactie van haar captain kon Almelo gebruik maken van de “niet op tien” regel en moest Oldenzaal opnieuw achteruit. Ook dit ging niet snel genoeg en opnieuw gingen de Bulls er met een snelle bal vandoor. Zo snel zelfs dat Marvin met zijn weergaloze snelheid tussen de palen wist te scoren. Groot was de vreugde bij the Bulls, maar helaas hadden zij de fout begaan dat een tweede snelle penalty nu eenmaal niet is toegestaan en de try werd afgekeurd. Hieruit putte Oldenzaal kracht en viel furieus in de laatste minuten van de wedstrijd aan. Met geknepen billetjes hielden the Bulls de verdediging gesloten en werd de wedstrijd winnend afgesloten.

Na de wedstrijd werden nog wel wat stichtelijke woorden gesproken over het gedrag en de uitlatingen van sommige spelers binnen de lijnen, die niet past bij The Bulls, maar de vreugde van een tweede overwinning overheerste. Na nog even op de club wat nagepraat te hebben, vertrok uw reporter weer richting huis met een voldaan gevoel. Als team en diverse spelers individueel hadden the Bulls groei laten zien. Nu maar hopen, dat deze lijn volgehouden kon worden. The proof of the pudding zou de eerstvolgende uitwedstrijd zijn. Het zou nog spannend worden, maar the Bulls waren weer op weg naar boven..

Uw reporter.