shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag 11 maart 2012 RC Groningen 3 – Big Bulls 2 0-54

Het was een lange rit, we arriveerde ruim een uur voor de wedstrijd in de villa wijk van Haren waar het rugby veld achter het tankstation lag. Er heerste een goede en vrolijke humeur. Voor de wedstrijd was al duidelijk dat de uitslag geen invloed zal hebben op het humeur van de dag, er moest en zal een leuke afsluitende dag komen van het seizoen van het tweede.

Doordat er geen wijze coachen aanwezig waren werd er niet veel gepraat over serieuze zaken in het veld, het was wel duidelijk dat we nu konden bewijzen dat we als jong team ook een goed resultaat konden neerzetten. In de kleedkamer werd en nog wat gelachen maar toen we het veld betraden ging het knopje om. Er werd een warming up opgezet die weinig werd onderbroken tot 5 minuten voor de wedstrijd. We gingen nog even de kleedkamer in om onze gum shields te halen waar we vervolgend de vuisten op elkaar zetten om ons klaar te stomen voor de wedstrijd. Het moest nu echt gebeuren!

Groningen 3 had een volledig team van 22 spelers, wij hadden 1 wissel tot onze beschikking, ook het team van Groningen bevatte spelers van het eerst, dit zou dus een leuke pot worden!! Voor de referee was het zijn eerste wedstrijd die hij floot, aangezien rugby referees tekort komen, waren we hier erg blij mee.

De kick off werd getrapt en het begon, het was eerst even aftasten. Al snel kwamen wij te spelen in de 22 van de Groningers, ook de eerste try was snel een feit doordat Woutertje met een mooie site step de opening kon vinden richting de trylijn, al had hij wel iets eerder mogen gaan liggen wat het scheelde niet veel of hij herhaalde het kunstje van Bob Remmerswaal door uit het try gebied te lopen. Trouwens Bob was er nog als supporter!!
De conversie werd benut 0-7. Niet veel later maakte Ruben een mooie breek maar kwam twee meter te kort door de tackel van de fullback, door een snelle ruck en een aankomen stromende Ramon werden de laatste twee meters al beukend gemaakt met als finish een mooie dive in het try gebied, ik zeg aardbeving schaal 6 van richter. Ook deze conversie werd geraakt 0-14.

Na deze try kwamen de Groningers beter in het spel, het ging op en neer, de Groningers kwamen in onze 22 en wij in die van hun. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwam Jelmer door een mooie dummy sisser achter de backs van de Groningers, de bal kwam vervolgens bij de op full speed Tammo terecht die een try drukte, conversie werd benut. Ruststand 0-21.

In de rust gingen Leonie naar de kant en kwam Horsy erin, we moesten scherp blijven want groningen ging beter spelen. De tweede helft begon, het duurde even voordat wij weer echt gevaarlijk werden. Een aantal keren redde onze laatste man een try door goed tackel werk! De scrum van de voorwaarste haperde in de eerste helft, door goed samen werk door middel van tellen werd steeds vaker de scrum van Groningen naar achter gedrukt.

Het duurde even voordat we door hadden waar de gaten lagen, totdat we door kregen dat full speed Tammo veelte snel was voor zijn directe tegen stander, Tammo scoorde hierdoor maar liefst vier tries in de tweede helft. ET scoorde ook nog 1 mooie try door het alleen zoals ET kan slalommend langs de tegenstander eindigend in het try gebied. ET speelde trouwens tweede center, echt blij was hij er niet mee, maar ik zeg goed gespeeld ET!! Voornamelijk verbaal was hij stukken beter dan andere wedstrijden.
Voor de rest werden er 7 van de 8 conversions geraakt waardoor de eindstand 0-54 is geworden.

Er stond nog iets moois op het programma die dag, na het douchen werd de wedstrijd Frankrijk-Engeland op groot scherm afgebeeld. Na eerst wat opgewarmd te zijn bij de vuur ton werd er, met flink wat kannetjes bier, naar de wedstrijd gekeken, helaas waren al veel van onze teammaatjes weer richting Almelo. Er kwam nog een Groningse Ier naar ons toe die ons bedankte voor onze lange aanwezigheid in het clubhuis en de mooie pot rugby met een sjaal van Rugby Club Groningen. Deze moet uiteraard een mooie plek krijgen in het toekomstige nieuwe clubhuis.

We kwamen ook nog in gesprek met twee Groningse rugbyers die samen met ons de kannetjes deelde over het Groningse 10 a side toernooi. Dit leek ons wel wat, Horsy heeft ergens een flyer bewaard. Voor de rest viel ons op dat de helft van de Groningse rugbyers een indianen veer op de kop hadden en de andere helft een cowboy ster of iets dergelijks droeg. Ons werd verteld dat dit voor de Wild West Wales toer is, verderop in het clubhuis lagen ook van die paardenkoppen vast gemaakt aan een stok. Vinnie Jones kon het niet laten, een paard zag er wel heel erg uitgedroogd uit waardoor deze even flink in de kan bier werd gestoken. Nadat het paard weer was bijgetankt, werd het achter de broek gestopt zodat hij niet weg kon lopen, het zag er wel weer lachwekkend uit. Na wat taferelen met het paard te hebben uitgevoerd werd het paard op stal gezet in de WC waar deze rustig kon bijkomen. Ik wens daarbij ook diegene die dit paard mag berijden in Wales veel succes, misschien zit er nog een luchtje Vinnie Jones aan.

Na een lange terug reis knorde onze magen, we vonden een leuk en gezellig barretje in Vriezeveen, we dachten daar lekker te kunnen eten, Lukkel dacht er anders over en begon direct met sambucca voor de niet bestuurders, heerlijk toch! Na ons volledig te hebben volgepropt zijn we eindelijk echt richting huis gegaan, het was kwart voor 9 toen ik de achterdeur aan tikte thuis. Ik had toch gelijk over het gevoel dat hoe dan ook het een geslaagde dag zal worden. Zo zie je maar weer dat ook een heel jong team een goede pot rugby kunnen spelen en er een leuke dag van kunnen maken!! Op naar Super Saturday!!

Uw vervangend reporter!