shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag RC Hilversum II vs Big Bulls II 61-5 november 2014

Na de geweldige comeback in de wedstrijd tegen Deventer waren de verwachtingen voor de wedstrijd tegen Hilversum redelijk hoog gespannen. Hilversum stond weliswaar fier aan de leiding van de competitie en heeft een roemrijke historie in de Ere-klasse, maar was niet onverslaanbaar gebleken. Na de overwinning en vooral de inzet die the Bulls de vorige zondag hadden laten zien, moest een verrassing niet bij voorbaat worden uitgesloten. Hoewel de basis van het team nog redelijk overeind stond, begon de selectie wel wat barsten te vertonen. Na 7 wedstrijden in de competitie dienden zich de eerste wat meer ernstige blessures aan, in de vorm van hamstrings, rug, duimen, nek, enkels en bovenarmen. Ook griep en lucht/gehoorweginfecties staken de kop op, zodat de formatie van the Bulls aanpassingen vergde. Met een gezonde spanning vertrokken the Bulls rond de klok van 11.15 uur richting Hilversum voor de wedstrijd van 14.30 uur. Ongeveer halverwege werd gestopt bij de Burger King te Stroe, alwaar de immer sympathieke heer Burgwal en zijn Luz, zich bij de karavaan voegde. Ruimschoots op tijd kwamen the Bulls in Hilversum aan, zich de laatste 5 kilometer vergapend aan de kasten van huizen en het bijzonder kostbare blik dat voor deze huizen geparkeerd stond. Op het hoofdveld was op dat moment de coltswedstrijd tussen Hilversum en Deventer gaande, waarbij Deventer ongenadig klop kreeg. Met lichte verbazing stonden de spelers van the Bulls te kijken naar dit schouwspel en je zag de twijfel langzaam het collectieve brein van het team binnensijpelen. Het klasse verschil was overduidelijk en als de jeugd al zo speelde, wat konden zij dan zelf verwachten?. Steeds nadrukkelijker hoorde uw reporter namen voorbij komen van spelers die waren gesignaleerd en Oranje ervaring hadden, of in de Ere klasse hadden gespeeld. De spanning nam toe. Gelukkig waren the Bulls niet alleen naar Hilversum afgereisd. Het medische koppel Dr. F&M, ook te boeken voor feesten en partijen, waren paraat, net als Robert en zijn Filou. De Jazetjes hadden hun zoon Bas van zijn huiswerk gesleept en onder de belofte van een Happy Meal naar Hilversum meegelokt. De Kuikjes-Penders waren ook compleet om Johan te zien spelen. De grootste Die Hard fan was echter Ryan, de broer van Andrew, die uit London was komen rijden om zijn broertje toe te juichen.

Na de gebruikelijke warming up en stimulerende woorden kon aan de wedstrijd worden begonnen. The Bulls waren er klaar voor. Na de kick off gingen the Bulls direct van start met het offensief. De druk die werd gezet, verraste Hilversum die zich hier op aan moest passen. Deze aanpassing vergde wat tijd want Almelo hield in de eerste 10 minuten de overhand. Dit overwicht dat zeker te wijten was aan de felheid waarmee The Bulls speelden, bracht hen in een kansrijke positie, die door the Backs kon worden uitgespeeld. Helaas volgde hierbij een knock on, die echter niet door de Ref werd gezien, waarna Nick kon scoren. Dit was overigens wel het laatste voordeeltje dat de Ref weggaf aan Almelo, want de rest van de voordelen vielen door de verbale kwaliteiten van sommige spelers aan de kant van Hilversum. Na deze score hield Almelo de druk er redelijk op, maar liet zich verleiden tot het maken van foutjes. Uit een van die foutjes volgde een penalty en een line out op de 5 meter lijn. Hilversum won de bal en wist met groot machtsvertoon de maul en de bal over de lijn te brengen. Na 12 minuten was Hilversum langszij gekomen en stond het 5-5. Dit punt in de wedstrijd luidde de sportieve ondergang van The Bulls in. Op de een of andere manier raakten de spelers steeds meer geïntimideerd door het spel van Hilversum en doofde het vuur van de eerste 20 minuten. The Bulls begonnen steeds slordiger en gehaast te spelen en dat leidde tot fouten en helaas scores van Hilversum. In de eerste helft scoorde Hilversum nog 3 keer met gedegen en slimmer, maar niet spectaculair spel, zodat de rust werd ingeluid met een stand van 20-5. Na de rust begon het tranendal pas echt. Het leek alsof the Bulls door ontzag verlamd waren geraakt en geen raad meer met de bal wisten. Tot in den treuren getrainde bewegingen werden spontaan vergeten en zekere tackles werden simpelweg gemist. Hilversum profiteerde hier goed van en liep met speels gemak uit. Uw reporter zou iedere score van Hilversum nader kunnen beschrijven, maar het ontbreekt hem aan de inspiratie en zin om dit te doen. Er wordt dan ook volstaan met de mededeling dat 40 minuten zelden zo lang hebben geduurd en de eindstand “erg pijn” deed bij de spelers en alle meegereisde toeschouwers. Hilversum had een pak slaag uitgedeeld en the Bulls hadden simpelweg “gebukt” om deze te ontvangen.

Nu enkele dagen na de wedstrijd heeft uw reporter nog steeds niet de inspiratie gevonden om zijn “normale niveau” van verslaglegging te kunnen halen. Laten we hopen dat het een incident is. Niet alleen de wedstrijd maar ook deze “writersblock”. Komend weekend zal er wat op het veld moeten veranderen, want als uw reporter niet meer wordt geïnspireerd, dan drogen zijn stukjes heel snel op en zullen de wedstrijdverslagen er voortaan zo uitzien:

Match Events

08:02 The Big Bulls 1’s Nick van Dongen nr 11/14 has just scored a great try
08:21 The Big Bulls 1’s Jelmer van de Rijst nr 10 misses the conversion
11:50 RC Hilversum 2 score a try
12:33 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
20:16 Try for RC Hilversum 2
21:23 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
32:43 RC Hilversum 2 add 5 points with a try
33:32 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
36:08 RC Hilversum 2 score a try
37:23 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
41:37 RC Hilversum 2 add 5 points with a try
42:00 RC Hilversum 2 add another 2 points for the conversion
48:23 RC Hilversum 2 add 5 points with a try
49:17 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
58:46 RC Hilversum 2 score a try
59:24 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
67:09 RC Hilversum 2 add 5 points with a try
67:57 RC Hilversum 2 fail to get the conversion
77:25 RC Hilversum 2 score a try
77:32 RC Hilversum 2 add another 2 points for the conversion
78:39 RC Hilversum 2 add 5 points with a try
79:14 RC Hilversum 2 get the conversion
83:05 RC Hilversum 2 score a try
84:03 RC Hilversum 2 fail to get the conversion

Volgens uw reporter is dat niet de bedoeling, dus Gooooo Bulls!!!!

Uw reporter