shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag 26 februari Big Bulls 1 – Utrechtse RC 15-25 februari 2012

Na een goede warming up was het tijd voor de wedstrijd, het zonnetje was volop gaan schijnen en veel mensen langs de zijlijn dus een mooie wedstrijd moest er zeker neer gezet worden.
Marinus leidde de wedstrijd die om 14:30 begon. URC begon de wedstrijd sterk, gedreven en snel. Hierdoor was het moeilijk voor de Bulls om aanvallend gezien in de wedstrijd te komen, verdedigend waren de Bulls sterk er werd hard getackeld. De scrums gingen moeizaam waardoor er weinig balbezit was. Na circa 10 minuten stonden de Bulls in hun eigen 22 te verdedigen. Peter Maas kreeg een bal ongelukkig waardoor deze moeilijk weg te kicken was, de razend snelle backs van URC waren snel op gekomen waardoor Peter onder druk moest kicken. De 2e center van URC kon de bal keren door een charge down waardoor de eerste try van de wedstrijd een feit was, helaas aan de kant van URC, de conversie werd gemist 0-5.

Marinus floot sterk waardoor een aantal keren de Bulls penalty’s mee kregen voor holding in de ruck, maar het lukte de Bulls niet om op de helft van URC te komen. URC kwam daarin tegen regelmatig met een snelle aanval, de slim spelende flyhalf van URC kickte een bal achter Kevin Bakker, Kevin probeerde deze bal te tappen naar Sietse, URC intercepte de bal waardoor de tweede try van URC gescoord werd, weer werd de conversie niet benut 0-10. URC speelde goed waardoor deze maar bleven aanvallen, door een snelle aanval creëerde URC een 2 man overlap en scoorde de derde try voor URC, deze conversie werd wel benut 0-17.
Aan het einde van de eerst helft kreeg URC een penalty, deze werd snel genomen, de flyhalf speelde af in de tackel waardoor de 1e center een try kon drukken, de conversie werd gemist rust stand 0-22.

De tweede helft begonnen de Bulls met dezelfde 15 man. De Bulls begonnen goed aan de 2e helft er werd direct druk gezet en speelde veel in de 22 van URC. Na een fout van URC kregen de Bulls een penalty in de 22 van URC. Jelmer benutte deze penalty 3-22.
Na 10 minuten gespeeld te hebben werd er gewisseld, Leroy kwam erin voor Teddy. Leroy ging op de flanker positie en Laurens naar de eerste rij, dit gaf duidelijk een gigantische verbetering. De scrum stond veel steviger, dit was zichtbaar in het spel. Het balbezit steeg naar 75% voor de Bulls.

Peter gaf een verre kick, deze stuiterde in de handen van Kevin. Hij sprintte richting de trylijn en werd vlak voor de trylijn getackeld, hij popte de bal naar Jelmer die direct een man op zijn nek had en de bal nog net rommelig naar Leroy kreeg. Leroy liet in een vrije doorgang de bal vallen. Waarschijnlijk kwam het door de combinatie van zenuwen en een rommelige bal, Leroy stond echter nog geen halve minuut in het veld. De Bulls werden steeds gevaarlijker, URC kwam niet meer in hun spel van het eerste helft.

Na een mooie aanval kon Peter een vrije doorgang vinden in de verdediging van URC waardoor hij in een 3 op 1 situatie kwam met de fullback van URC, Nick van Dongen kon hier uit scoren! De conversie werd gemist door Jelmer 8-22.
URC kwam weer in de buurt van de trylijn van de Bulls en kregen een penalty mee deze werd benut 8-25. Er volgen nog meer wissels, Wouter voor Eitan, Ruben voor Fokko, Philip voor Ross. De Bulls werden gevaarlijker en kwamen dichter in de buurt van de trylijn van URC. De Bulls wisselde nog een keer Dave kwam erin voor Nick. Bij het eerste balcontact van Dave zag de ref een slaande beweging van Dave waardoor hij met geel binnen 5 minuten eruit moest.

Ook met 14 man waren de Bulls beter en aanvallend sneller. Een kick van URC werd gevangen door Fullback Sietse. De bal werd naar de snelle winger Tammo gespeeld die met veel bewegingen en ontwijkingen heel ver kwam. In de ruck die ontstond bij de tackel van Tammo maakte URC een overtreding, deze werd snel genomen en aan Peter gegeven die een mooie schijnbeweging maakte waardoor de tegenstander op het verkeerde been stond waardoor er een vrije doorgang was waaruit hij kon scoren. De conversie werd benut eindstand 15-25.

Soms is het mooier om zo’n topwedstrijd te verliezen dan van een tegenstander heel dik te winnen. Wat vooral opviel tijdens de wedstrijd was het enthousiaste publiek en de spelers van de Bulls die 80 minuten gevochten hebben en goed terug kwamen. Ik kijk uit naar de wedstrijd in Utrecht en hoop daar weer zo’n mooie pot neer te zetten. Ik hoop dat er dan weer zoveel publiek is, dan zullen wij ons best doen om er weer zo’n mooie spannende harde wedstrijd van te maken. En dan hoop ik ook dat de reporter een leuk weekend heeft gehad en heelhuids terug is van zijn weekendje weg en het verslag van de uitwedstrijd kan uitwerken.

Uw vervangende reporter