shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag Bulls 2 – Duuvels 1 (September 2014)

Eindelijk was het dan zover. De vrijdag van de Xperienceday was een mooie nazomerdag met een stralende zon en een ideale temperatuur. Om 15.00 uur verzamelden de Bulls zich die op de een of andere manier een bijdrage aan de dag zouden leveren en werden de laatste voorbereidingen getroffen. Even na 15.30 uur verschenen de 3 charmante en sportieve dames van het Nationale Sevens Team en hun begeleidende coach en begonnen de deelnemers aan de Xperienceday binnen te druppelen. Al gauw werd duidelijk dat het aandeel jonge meisjes in tegen stelling tot de voorgaande editie bijzonder laag was, maar dat er zeker 20 jongetjes waren in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. Inmiddels werd duidelijk dat de dames van de Oranje VII de training op zich zouden nemen en uw reporter slechts dat hoefde te doen waar hij goed in is, namelijk observeren. Het gegeven dat haar vader haar niet zou trainen in combinatie met een houten bank die op haar been viel en een bal in het oog was, voldoende reden voor de jongedame, na de nodige dramatiek, om een meer observerende houding ten opzichte van de groep aan te nemen en alleen wat solitaire oefeningen met de jongedames Tode uit te voeren. De rest van de deelnemers aan de middag, waaronder ook enkele ouders,  maakten op een leuke en actieve manier kennis met de Rugbysport. Na afloop waren er hamburgers, worsten en frikadellen, in combinatie met brood op een stok om de honger te stillen en gingen alle kinders met een goodiebag en een goed gevoel naar huis. Om 19.00 uur waren de senioren en de oudere jeugd van the Bulls aan de beurt. Onder leiding van het Sevensteam werd via de basis van de balbehandeling een training opgebouwd met vele leuke elementen. De basis week niet af van wat er doorgaans wordt getraind bij the Bulls, maar vernieuwende oefeningen en spelelementen hielden de aandacht goed vast. Ruim na 20.30 uur waren de dames klaar met hun clinic en werden ze na een fotomomentje en de oprechte dank van de deelnemers uitgezwaaid voor hun reis terug naar Amsterdam. Hierna werd er nog even doorgetraind door the Bulls en werd een mooie middag en avond afgesloten.

De zondag zou een dubbele affiche moeten worden met de eerste competitiewedstrijd van het 2e tegen de Duuvels en de reeds meermalen uitgestelde oefenwedstrijd tegen Pickwick. Helaas moest Pickwick weer te elfder ure afzeggen, omdat ze door vakanties niet voldoende spelers zouden hebben. Iets wat verwonderlijk is, omdat in de voorgaande weken kennelijk wel oefenwedstrijden gespeeld konden worden. Nu kwam het wegvallen van de tweede wedstrijd uw reporter niet slecht uit, omdat zijn lief haar verjaardag die zondagmiddag wilde vieren. Gelukkig kent zij de liefde voor het spel van uw reporter en respecteert zij zijn verplichtingen ten opzichte van de club, dus hoefde uw reporter niet overdreven zijn best te doen om in ieder geval de wedstrijd bij te kunnen wonen. De dag begon veelbelovend met een lekkere temperatuur en zonnige perioden, maar toen uw reporter op het veld was gearriveerd, brak een eenzame wolk open en werd uw reporter, net als alle anderen op en rond het veld in een fractie van een seconde zeikensnat. Het team van the Bulls verscheen in de vertrouwde opstelling, zoals in het voorgaande seizoen veelvuldig was gespeeld, maar aangevuld met nieuwe leden, zoals “Brabo” Ben en Mark “Kaaskop” V. Vanwege de ziekte van ons aller Basje, die zijn eerste academische stappen op de UT had gezet, zou Jelmer starten als nummer 10. De tegenstander van die middag zouden de sympathieke Duuvels uit het Gelderse Zevenaar zijn, die het voorgaande jaar de tegenstander van het eerste team waren geweest. De wedstrijd was in de capabele handen van Rutger en Els hoefde dit keer niet de vlag aan Marinus te ontfutselen, zodat zij als Touch Judge de wedstrijd zou begeleiden.

De kick off werd klokke 13.00 uur door de Duuvels genomen en de bal werd zonder problemen door de captain Bokkie opgevangen en in het spel gebracht. De ruck die daarop volgde bracht de lijn in actie en na eenvoudig uitspelen werd Rick “Toysoldier” van der Laan in stelling gebracht om te scoren in de 2e minuut. Hiermee maakte deze jonge speler, met ambitie om beroepsmatig ons land te gaan verdedigen, een spetterend debuut in het tweede team. De toon leek gezet en de scoremotor van the Bulls begon te lopen. Hoewel de kick off nu niet werd gevangen en een scrum tegen opleverde, werd dit nadeel al gauw omgebogen in balbezit en een aanval van Almelo. Deze aanval werd kort voor de lijn van Zevenaar tot staan gebracht met een overtreding, die een penalty opleverde. Dit bracht Bokkie in scoringspositie, welke hij direct wist te benutten. Een paar minuten later wist onze hardwerkende Zoon van Vjenne een bal te rippen en een break te maken met Jelmer aan zijn zijde die de score en conversie moeiteloos benutte. Zoals uit de voorgaande kick off al was gebleken, waren the Bulls niet sterk in de hervatting. Ook nu weer werd de bal niet gevangen en slecht verdedigd, waardoor de Duuvels de eerste 5 punten konden scoren. Hieruit putten de Duuvels moed en ontstond er een strijd op het middenveld waaruit geen duidelijk voordeel kwam voor een van de partijen. Gelukkig wisten the Bulls de ban het eerste te breken en maakte de volgende debutant als senior zijn eerste score. De jongste Bakker, Mick, die qua speltype en bouw duidelijk meer op zijn vader dan op zijn snelle broer lijkt, wist vanaf de 5 meter de trylijn te vinden en te scoren. Met een licht mistige blik zag zijn vader A. Bakker dit trots aan, snel een Fishermans Friend pakkend om zijn opborrelende emoties te bedwingen. De mooiste try van de middag kwam op naam van een driemanschap, met een hoofdrol voor de debuterende Kaasdrager Mark V. Uit een clutch wist hij de bal vanaf de eigen 30 meter weg te schoppen richting de Full back van de Duuvels. Na een machtige sprint met in zijn kielzog Eitan en Teddy, wist hij de onfortuinlijke Full Back het spelen van de bal onmogelijk te maken, waarna Eitan de bal aan Teddy kon afspelen, die vervolgens onder de palen wist te scoren. Met 31-5 gingen the Bulls zonder problemen de rust in.

Voor en tijdens de wedstrijd hadden zich vele bekende en ook wat nieuwe gezichten rond het veld verzameld. De vele spelers van het 1e team verzorgden vanaf de zijlijn het commentaar op de acties in het veld en bespraken de escapades van de voorgaande avond. Mevrouw Jazet zat nog vol van haar deelname aan de Xperienceday en de blauwe plekken die ze daarbij had opgelopen, maar keek nu alweer uit naar de beoogde deelname aan Ameland met een damesteam in 2015. Ook nieuwe leden zoals Marvin sloegen de verrichtingen van het 2e team vanaf de zijlijn gade en “droomde” van zijn eigen toekomstige debuut. De tweede helft starten the Bulls in dezelfde opstelling en gingen voortvarend aan de slag. Direct na de spelhervatting wist Daniël met een fraaie voetbalbeweging de bal richting de trylijn te bewegen en te scoren. De hervatting ging opnieuw niet goed en the Bulls kwamen weer onder druk. Dit leverde een onnodige penalty voor de Duuvels op, die zij wisten te benutten en de score op 36-10 brachten. Jelmer wist gelukkig kort daarna te scoren, maar nog geen 4 minuten daarna kwamen de Duuvels terug met de volle 7 punten. Bij deze actie raakte Daniels licht geblesseerd en kwam Fokko in zijn plaats. Ook Teddy werd gewisseld voor Edwin “Little Fox” en Niels had Gerald reeds vervangen ivm een heupblessure. Deze wissels brachten voldoende aanvalskracht op het veld zodat de score weer verder uitgebouwd kon worden. Eerst was het Fokko die losbrak en vervolgens op een ogenschijnlijk “wandeltempo” de bal over de trylijn bracht. Daarna was het de kleine Vos, die vanaf de 5m slinks in een gaatje dook, net als zijn naamgenoot in het wild. Een latere poging van deze sympathieke grote kleine man uit Brabant om te scoren met een run van meer dan 60 meter strandde helaas in het zicht van de lonkende finish, maar werd door de toeschouwers langs de zijlijn met een 9 voor inzet hogelijk gewaardeerd. Inmiddels was Leroy in het veld gekomen voor Mick, Nico voor Marc “Big Fox” en was Rick van plaats gewisseld met Kars. Nu bestond de derde rij van the Bulls uit een bijzonder bewegelijk trio met Mathijs “Ginger beard”, Leroy “Lukkel” en onze zoon uit Vjenne. Een plaag voor de tegenstander vanwege de vele tackles, maar een prooi voor de ref. Met name Mathijs was al meermalen gewaarschuwd, voor overtredingen in en om de Ruck en Leroy maakte een late tackle te veel. Met als gevolg 2 keer terecht geel voor de heren. Dit leverde een 13 tegen 15 situatie op die de Duuvels gemakkelijk zouden kunnen uitbuiten. Dit was echter niet het geval. Zelfs met 13 man wisten the Bulls de wedstrijd te controleren en te scoren. Uiteindelijk maakte Fokko zijn Hattrick vol (tot verdriet van zijn “grote” concurrent Tammo, die zich op een 3-0 achterstand zag geplaatst) met nog twee scores en werd de eindstand bepaald op 67-17. Een zeer bemoedigende score en seizoensstart voor The Bulls en het 2e team in het bijzonder.

Met gezwinde spoed reed uw reporter weer naar huis om zich te storten op zijn horecataken ten behoeve van het verjaardagsfeest. In de auto overdacht hij het weekend. De Rugby Experienceday was een groot succes geworden in termen van publiciteit en deelname. Iedereen van jong tot oud had veel geleerd en plezier gehad. Dat plezier spatte ook van alle schitterde foto’s af, zoals deze door DKP fotografie te Almelo waren gemaakt. Alle betrokkenen, maar vooral de enthousiaste organisatoren en de delegatie van de dames Sevens verdienen alle lof hiervoor. Uw reporter was echter een illusie armer. De kans dat zijn dochter in zijn voetsporen op het Rugbyveld zal treden, was een stuk kleiner geworden. Gelukkig had ze judo nog en dat maakt het iets gemakkelijker te verteren, als ze net als haar moeder toch gaat volleyballen. Het 2e had een goede indruk gemaakt, maar de werkelijke proef zou het volgende weekend komen, als het volledig op eigen benen zou moeten staan tegen the Wasps in Nijmegen. De basis ligt er, dus het vertrouwen is er. Nu op naar de resultaten. Thuisgekomen ebde de gedachten aan Rugby snel weg. Nu was het bakken van de saté het belangrijkste geworden.

Uw reporter.

Ps. In het komende seizoen zal uw reporter in principe met het 2e team meereizen tijdens uitwedstrijden. Uw reporter kan derhalve geen garanties afgeven dat bij uitwedstrijden van het 1e team een verslag zal worden gemaakt. Aspirant reporters hebben zich hiervoor nog niet gemeld. De wedstrijden tegen Spakenburg zullen uiteraard, bij leven en welzijn, wel door uw reporter in persoon verslagen worden.