shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag Phoenix-BB 2 november 2012

Die was mede in zicht door strak voorwaartsenwerk , een goede defensie van de lijn en de “jankers” van Phoenix. Men was alleen maar op elkaar aan het bekken. De Bulls daarentegen waren voorbeeldig. Geen enkele aanmerking op de (goede) leiding en dicipline. Mannen zo moeten we dat absoluut houden. Doordat wij voorbeeldig gedrag vertoonden werd ook de een na de andere actie beloond met penalty’s, en weer 10 terug en nogeens..haha. Phoenix was rijp voor de slachtbank.

Kort echter voor het einde van de 1e helft kwam Mario erin bij Phoenix. 2 meter ellende in het vierkant en na een flitsende actie van hem waren we het haasje, 5-3.
Toch lieten we niets aan inzet na en sloten de eerste helft ook met deze cijfers af. Chapeau!!Klein puntje van kritiek: opvolging in het losse werk. Vegen, en beter tackelen. Voorwaartsen scherper attent zijn op de andere voorwaartsen en support geven en vragen.Vaak stonden in de lijn Sietse en Dave als enige goed tackelende mannen van links naar rechts overal branden te blussen.

Omdat wij verzuimden in de 2e helft allemaal te blijven tackelen en vooral de niet aflatende inzet van Mario bleef ons helaas niets bespaard. 4 tries werden er nog even gescoord en die hadden echt allemaal voorkomen kunnen worden. Ondanks een geweldige inzet kwamen we er niet meer aan te pas.Het voorwaartsenwerk qua scrums was outstanding en ik mag werkelijk zeggen dat Phoenix er wat dat betreft niet aan te pas kwam. In het losse werk waren we net niet fel genoeg en door de vaak harde spelwijze van Phoenix werden we toch enigszins van ons spel afgebracht. Jammer maar da’s nu eenmaal niet anders boven de Drentse grens. We zouden zolangzamerhand beter moeten weten en zelf ook eens behoorlijk (wel netjes)van ons af moeten gaan bijten.

En…ach…! Marc liep zomaar aan tegen zijn 1e gele kaart. Ongelukkig maar daar moeten maar even aan slijpen in de training.Onze lijn echter kwam er niet door. De tegenstander was telkens snel op en door een paar slordigheden kwamen we helaas niet meer aan het scoren.

Jammer maar realiteit.Overall ben ik steeds blijer als ik zie wat onze mannen en vrouw steeds weer aan committment op de mat leggen.
Met enige mazzel en iets meer coördinatie in het spel denk ik dat er geen enkele tegenstander zou moeten kunnen winnen.

Graag nodig ik dan ook meer spelers uit deel te nemen aan het succes van ons 2e team. Niet alleen in thuiswedstrijden maar ook gewoon uit!!!!!! Op deze wijze kunnen we onze jongere spelers gauw op een hoger plan tillen en poepen onze opponenten iedere week weer in hun broek als wij er aan dreigen te komen.

Mannen, en vrouw….bedankt voor jullie inzet en gezelligheid. Next weekend verhogen we de feestvreugde door Wrotters een peopje te laten ruiken. Ik reken op jullie en jullie kunnen dan weer op mij rekenen.

Chapeau!!!!!
Dirk