shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Wedstrijdverslag Rams vs Big Bulls II 26-5 (Oktober 2014)

Samen met zijn lief en de kleine zou hij eerst Amsterdam onveilig maken om vervolgens naar Barcelona door te vliegen voor wat zon en cultuur. Na een genoeglijke avond met dierbare vrienden en een bijzonder maaltijd bij Waggamama, een soort Japans snackbar restaurant zonder sushi, maar een hoop “hippe mensen”. De maandag werd besteed met het toeristisch dwalen door Amsterdam gevolgd door een korte nacht in een Airporthotel. Om 04.00 op dinsdagmorgen werd er ingecheckt en na een korte vlucht liep het gezin van uw reporter al om 08.00 uur te dwalen door de snel opwarmende straten van deze Catalaanse parel. De sfeer in Barcelona was zomers, zonder de drukte van drommen toeristen. Bij een temperatuur die opliep tot 27 graden werden vele culturele hoogtepunten bezocht, heerlijk gegeten en zelfs in zee gezwommen. Het koude natte veld en het ovaal waren in die dagen ver uit de gedachten van uw reporter verdreven. Na drie perfecte dagen werd de terugreis aanvaard en sloeg het noodlot toe. In het laatste metroritje naar het vliegveld werd uw reporter op vakkundige wijze van zijn portemonnee verlost. Vanuit een met rits afgesloten hoog op het bovenbeen gepositioneerde strakke broekzak werden wat geld, maar belangrijker een betaalpas, creditcard, rijbewijs en de ID kaart gestolen. De thuisreis kwam hierdoor ernstig onderdruk te staan. Gelukkig kon uw reporter met het document van de Spaanse Politie gewoon uitreizen en was mede door het late tijdstip de grenscontrole in Nederland niet bemand. Dit bespaarde in ieder geval de reporter zijn lief een 5 uur durende rondrit om thuis het paspoort van uw reporter op te halen. Of in het ernstigste geval een enkele reis voor uw reporter naar de vreemdelingendetentie indien zijn lief deze trip om 02.00 uur in de nacht toch maar liever aan zich voorbij liet gaan.

Na een volle dag met het regelen van nieuwe papieren en pasjes, aangiftes en schademeldingen trok uw reporter voor de vrijdagtraining naar de club. Daar trof hij een ruime opkomst aan Bulls die kwamen trainen. Na een goede en lange sessie, waarbij uw reporter de korte nacht en de intensieve week goed kon voelen, werd de week afgesloten met het vooruitzicht van twee interessante wedstrijden voor de beide Bulls Teams. Het 2e team zou aan moeten treden tegen the Rams die op de 2e plaats in de competitie staan. Door vakantie, ziekte, familieverplichtingen en werk waren de selecties van beide teams behoorlijk uitgedund. Het tweede team moest daarom een beroep doen op de oude garde en de flexibiliteit van verscheidene spelers op ongebruikelijke posities. The Rams is een team dat gebouwd is rond om een kern van gedispenseerde Colts en eerstejaars senioren aangevuld met wat oudere spelers. Onder deze jonge talentvolle spelers bevonden zich ook in ieder geval 2 spelers met ervaring in Oranje en in het buitenland. Dit betekent in de basis dat er een snel team op het veld gebracht zou kunnen worden. Na uit Almelo vertrokken te zijn in een warm najaarszonnetje was het in Apeldoorn al flink aan het betrekken. De teams kleden zich om en om 14.30 uur kon de wedstrijd van start gaan. De Ref was een oude bekende voor sommigen, die volgens “de kenners” soms de regels wat eenzijdig toepaste. Direct in het begin van de wedstrijd werd duidelijk dat het tempo van the Rams, met name in het losse werk erg hoog lag. Dit vergde aanpassing bij the Bulls en dat ging helaas gepaard met fouten rond om the ruck die werden afgestraft met penalty’s. Deze werden helaas benut door the Rams, waardoor er al binnen 20 minuten sprake was van een achterstand van 6 punten. Verdedigend hadden the Bulls het goed voor elkaar en hielden zij de linies dicht. Helaas kon offensief geen vuist worden gemaakt. Door wisselingen in de voorwaartsen, als het gevolg van de afwezigheid van spelers en het wegvallen van de vaste scrum half, waren de scrums en de line outs niet stabiel en kon er geen goede bal richting de backs geproduceerd worden. Hierdoor kregen the Rams de tijd om fel te verdedigen, ook omdat er in ieder geval 2 vaste waarden in the backs door blessures en werk ontbraken. Zo bleef het spel op en neer golven tot de 39e minuut waarin the Rams met een overlap de enige kans van die helft wisten te creëren en te scoren. Met een stand van 11-0 gingen beide teams de rust in.

Tijdens de rust werd al duidelijk dat er verschillende blessures waren. Captain Gerald zat met een protesterende heup, Vice Captain Daniël met de enkel en de nek en Gijs begon ook weer te hinkepinken. Ook anderen voelden de pijn van de inspanningen van de eerste 40 minuten, maar iedereen ging met goede moed het veld weer op. In de tweede helft ontstonden er kansen voor the Bulls. Door de komst van wat meer stabiliteit in de scrum werden er meer ballen geproduceerd en konden the Bulls aanvallen. Vriend en vijand werden verrast door de uitvoering van de double en tripple South African Loop die op de voorgaande trainingen waren geoefend. Deze beweging creëerde ruimte waarmee 60 meter werd overbrugd en Gijs uiteindelijk kon scoren. Ook de volgende uitvoering leverde een grote terreinwinst op, maar helaas geen score. Inmiddels begonnen de blessures hun tol te eisen. Gerald en Gijs vielen uit en werd vervangen door Danny en  Freddy. Hierdoor kon Thijs een plaats op schuiven en Alexander afzakken tot de 2e rij. Niet lang daarna viel Daniël uit en kreeg Mathijs een harde klap tegen zijn hoofd die hem ook het veld deed verlaten. Op dat moment waren the Bulls door hun wissels heen, omdat Frank en Nick al waren ingestroomd, net als de later gearriveerde Marvin. Dit noopte tot een noodgreep, met de tot dan toe goed op de wing spelende Sjors als scrum half en de terugkeer op de wing van Daniël. Ondertussen bleven de aanvallen van The Rams ook komen. Een break van de nummer 8 na een 5 meter scrum kon niet worden afgestopt en ook een overlap situatie werd door the Rams uitgebuit, hetgeen in beide situatie leidde tot een try. Ook the Bulls waren aanvallend nog actief met zeker nog 3 goede kansen. Een break van Marvin werd afgestopt door een tap tackle op het allerlaatste moment. Een dummy loop en een lange pass maakten Daniël 2 keer vrij, maar zijn blessures en de door de plotselinge regen gladde bal deden deze pogingen ook net voor de trylijn stranden. Een laatste benutte penalty van the Rams bracht de eindstand op het bord. The Rams hadden terecht gewonnen, maar the Bulls hoefden zich helemaal niet te schamen. Ze waren eerder slachtoffer geworden van de omstandigheden dan van de overmacht van de tegenstander. Bij de thuiswedstrijd en met alle reguliere spelers present zou de uitkomst wel eens heel anders kunnen zijn. Met die gedachte reed uw reporter weer naar huis. Zorgvuldig alle controles vermijdend, want zonder zijn gestolen rijbewijs reed hij illegaal op des Herenwegen. Zijn paspoort had hij wel bij zich om te voorkomen dat hij als een illegaal uit het land zou worden gezet. Geen idee of ze in Indonesië Rugby spelen en ook geen behoefte om het op deze manier uit te zoeken. Met een zucht van verlichting parkeerde uw reporter weer voor zijn eigen deur. De vakantie was voorbij.

Uw reporter