shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

british_flag_small

Introductie

 

Rugby ook voor ladies

Bij rugbyclub The Big Bulls promoten wij ook damesrugby, rugby is zeker een sport voor dames. Zowel bij de jeugd als senioren zijn meisjes dus van harte welkom. Dames rugby is een snel groeiende sport in Nederland en in de wereld. Het Nederlands dames rugby team staat in de top 3 van de wereld.

Beach rugby

Naast de rugby variant op het veld (in de zomer gras en in de winter modder of sneeuw) bestaat er ook een rugby beach variant. Het beachrugby veld is ongeveer een derde in afmetingvan een normaal rugbyveld, ongeveer 60 bij 100 m. Het beach rugbyveld is geheel gevuld met zand.  Rugby club The Big Bulls heeft als enige Twense rugby club eeb beach rugby veld te berschikking. Jaarlijks wordt op dit veld een beach rugby toernooi gespeeld. Veel rugbyteams gebruiken dit toernooi als aanloop van het s’werelds grootste beach rugby toernooi op Ameland.

Rugby-outfit

Het standaard rugby tenue, wat rugbyoutfit wordt genoemd, bestaat uit een paar rugbysokken, een rugbybroekje, een rugbyshirt, een paar rugbyschoenen. In veel gevallen draagt de rugbyspeler of spelertje oon nog een rugby-bitje en een paar scheen bescherners.

 

Rugby in Twente

Voordeel van rugbyen in Twente is dat er, naast The Big Bulls uit Almelo, veel rugbyclubs zijn. Zoals de rugbyclub de Dragons in Hengelo; The Harlequins in Oldenzaal en ERC (Enschedese Rugby club ’69) in Enschede. Alle 4 de twentse teams werken samen aan het promoten van de rugbysport in Twente.

Bij jeugdrugby trainingen wordt er gezamelijk opgetrokken en bij het twentse rugby hoogte punt van het jaar, twenste cup, wordt er hard gestreden onm de fel gegeerde bokaal. Afwisselend wordt dit rugby event gespeeld bij de rubgyclubs in Hengelo, Almelo, Oldenzaal of Enschede

Kijk voor meerinformatie over de andere rugbyclubs in Twente op: www.rcbigbulls.nl  ;  www.rcdragons.nl ; www.rcoharlequins.nl ; www.erc69.nl