shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Bericht van uw reporter.

My way, F. Sinatra 1969

 

Beste Bulls,

Het mooie van seizoensporten is het feit dat er altijd weer een nieuw seizoen start. Zeg maar een soort van wedergeboorte. Na een roerig seizoen 2015 – 2016 waarin op sportief gebied the Bulls geen potten hebben kunnen breken, is het nieuwe seizoen aanstaande. Het gras en het ovaal lokken weer en iedereen kijkt uit naar die sportieve confrontatie op het veld. De herinnering aan nederlagen is weer vervaagd en heeft plaatsgemaakt voor sportieve strijdlust. Kortom het is weer tijd voor een herstart, een nieuw begin zo u wilt. Zo ook voor uw reporter.

In de afgelopen 5 jaar heeft uw reporter zijn belevenissen op en rond het veld met u gedeeld. In mijn verslagen heb ik nooit getracht een feitelijke weergave van de gebeurtenissen op te schrijven, maar meer een Tableau Vivant in geschrift te schilderen. Hierbij heb ik altijd getracht respectvol over situaties en anderen dan mijzelf te schrijven, maar heb in mijn verslagen altijd mijn eigen gevoel gevolgd. “I did it my way”. Het belangrijkste was een luchtig informatief stuk te schrijven, waaraan ik als uw reporter ook zelf plezier beleefde tijdens het schrijven van deze verslagen. En dat plezier heb ik eigenlijk altijd wel gehad. Nog los van de sportieve prestaties waren er immers meer dan genoeg andere zaken bij the Bulls, die een glimlach op het gezicht van uw reporter deden verschijnen, bij het beroeren van het tekstverwerkers klavier.

In willekeurige volgorde denk ik daarbij aan de verschillende tegenstanders van Friese Origine. Het ene team hartelijk en sportief met feminiene kwaliteiten, die enkele Bulls spelers niet onberoerd lieten. En dan die andere Friese teams wiens bloeddorst na Bonifatius (754 te Dokkum vermoord) nog onverminderd aanwezig was. Maar wat dacht u van het boeiende en turbulente liefdesleven van menig jonge Bull. Escapades op het Amelandse strand of op een Stairway to Heaven in de Hofstad, waar maar weer eens uit blijkt, dat lengte helemaal niets zegt als Amor zijn werk doet. Of het uiteindelijke genezen “Panda syndroom” (een extreme vorm van Abstinatie) van een onzer snelste en sympathiekste spelers. En natuurlijk de door uw reporter in schrift uitvergrootte eigenaardigheden van de verschillende kleurrijke Bulls, die onze club bevolken. Ik noem u de excentrieke fashionstatements van Sietse, waar hij als enige mee weg kon komen. De verhouding tussen onze snelste Bakker en de omgevingstemperatuur, waardoor hij te pas en te onpas in zijn legging op het veld verscheen, maar zelden in het juiste seizoen. En de bonte verzameling aan trouwe supporters die hun warme gevoelens voor de club en het spel niet zelden in (soms bijzonder gekozen) woord en daad kracht bijzetten. Door de jaren heen heeft uw reporter het gevoel gehad ook anderen een plezier te doen met zijn stukjes, hoewel hij ook een enkele keer en soms uit onverwachte hoek commentaar kreeg. De laatste keer dat dit gebeurde, was het echter wel de druppel, waardoor de verslagen dan ook radicaal stopten. Dit laatste voelde niet goed en uw reporter wil dan ook op correcte wijze afscheid van u, mijn lezer, nemen.

Zoals in het begin al wordt aangegeven is er sprake van een nieuw begin. Een nieuw seizoen, maar geen nieuwe reeks van verslagen door deze reporter. Uw reporter neemt namelijk afscheid om aan een nieuwe uitdaging te beginnen, die veel van zijn vrije tijd op zal slokken. Uw reporter keert namelijk terug naar de schoolbanken en zal in de komende twee jaar aan de Universiteit van Amsterdam een nieuwe studie gaan volgen. Naast het gezin (u weet wel de twee dames en 3 katten) en het werk blijft er dan geen tijd over om langs de lijn of op het veld te staan. En dat is toch een voorwaarde voor het schrijven van een verslag.

Uw reporter legt dan hierbij ook officieel zijn functie en zijn veder neer en groet u onder dankzegging voor de vele plezierige reacties die hij in de afgelopen 5 jaar heeft mogen ontvangen. Ik wens u allen een gezond en sportief seizoen toe en hopelijk bij leven en welzijn zien wij elkaar weer aan het begin van het seizoen 2017/2018 langs de lijn en misschien wel weer in het veld. Het gaat u allen goed.

Met de meeste hoogachting en een sportieve groet,

 

Uw reporter