shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

BULLS IN DE TOEKOMST VERANTWOORDELIJK VOOR RUGBYCOMPLEX ?!

Afgelopen week hebben Martin Jazet en Peter Schelfhorst met de Gemeente Almelo het gesprek opgestart over de gemeentelijke plannen om het beheer, exploitatie en onderhoud van de sportcomplexen over te dragen aan verenigingen in Almelo. Voor de zomer is er al een algemene bijeenkomst geweest. De Gemeente gaat nu met elke club apart om de tafel.

 

Voor The Bulls hebben de plannen een behoorlijke impact op de organisatie. In het kort komt het er op neer dat de Gemeente budgetten verstrekt, waarvan de club het onderhoud en beheer kan betalen. Of we dat zelf uitvoeren of uitbesteden, dat is aan de club zelf. De Gemeente houdt in de toekomst hooguit een vinger aan pols als het gaat om de veiligheid van sporters.

 

Er moet nog heel wat water door het Twentekanaal stromen voordat dit in kannen en kruiken is.

Het in eigen beheer hebben van (ons deel van) Het Wendelgoor biedt zeker ook mogelijkheden. Binnen gestelde kaders krijgen we bijvoorbeeld meer de handen vrij om onze gewenste rol als Aktief Betrokken Club vorm te geven.

 

INTENTIE UITGESPROKEN

Het Bestuur heeft vorige week aan de afvaardiging van de Gemeente gemeld dat de intentie aanwezig is om mee te denken hoe de overdracht voor de Bulls acceptabel kan zijn.

Dat betekent dat er vooraf nogal wat te regelen valt met de Gemeente. Denk alleen al aan het achterstallig onderhoud aan het gehele complex; de kosten en uitvoering van dit noodzakelijk onderhoud kan niet zomaar bij de club worden neergelegd, ook al wordt er een budget afgegeven.

 

RENTELOZE LENING

In de bespreking kwam ook de gewenste renteloze lening voor de afbouw van het clubhuis aan de orde. Samengevat komt het er op neer dat de Gemeente niet afwijzend staat tegenover het verschaffen van een dergelijke lening, maar dat er wel wat plooien gladgestreken moeten worden.

Ook dat krijgt zeker een vervolg.

 

POLITIEK BERAAD

Morgen, 25 oktober, staat er in het Gemeentehuis een Politiek Beraad gepland. The Big Bulls zijn uitgenodigd om in zeven-en-een-half minuut zijn visie te geven op een mogelijke overdracht van de huidige gemeentelijk taken naar de vereniging.

Voor The Bulls gaan Frank Weghorst en Martin Jazet, ergens tussen 19.45 en 20.45 hier het woord voeren. Op de site van de Gemeente Almelo vindt je een livestream om het beraad te volgen.