OVER THE
BIG BULLS

Wij zijn een groeiende club met veel enthousiaste leden die een grote bijdrage leveren bij de verschillende activiteiten. The Big Bulls hebben zowel een uitgebreide heren- als een damesselectie en ongeveer zestig jeugdleden die in verschillende jeugdklasses spelen.
Daarnaast spelen een aantal oudere leden op recreatieve basis Walking Rugby.

Ruim een jaar voor de officiële oprichting van de The Big Bulls werd het initiatief genomen om een rugby club te beginnen. Het idee ontstond, hoe kan het anders, in The Big Bulls Pub aan de Ootmarumsestraat in Almelo. De Pub die naar Engels voorbeeld was ingericht , open de in maart 1974 de deuren. Dit op initiatief van Jolanda en Rob de Bruijs, één van de toenmalige stamgasten Cees de Jong lanceerde het idee om rugby in Almelo te introduceren. Op 24 november 1974 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegenstander was Drienelo Tex. 11 april 1975 melde het toenmalige bestuur zich officieel aan bij Nederlandse Rugby Bond. Wij kregen vanaf de start veel medewerking van de gemeente Almelo. Zo konden wij beschikken over de ligweide van het zwembad het wendelgoor. 

OOIT WAS HET TIJD VOOR
EEN NIEUW CLUBHUIS

De club bestaat sinds 11 april 1975 en is gevestigd op sportpark het Wendelgoor (Badweg 26) in Almelo gelegen naast de witte brug, tussen Almelo en Wierden.
Op 1 september 2018 opende de Bulls het nieuwe clubhuis, in zijn geheel gebouwd door leden van de club. In de zomer van 2020 is de grasmat en de lichtinstallatie van de club vervangen. Een gezonde basis om de rugbysport in Almelo en omgeving verder te laten groeien.

JOIN US AT WEMBLEYGOOR

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Rugby is voor iedereen. Conditie en sportervaring is geen vereiste, soms wel mooi meegenomen.